[80 B3 1.8S]problem z obrotami
[80 B3 1.8S]problem z obrotami
mam problem z moim audi b3 1.8 na pojedynczym wtrysku.z symbolem 89.dziwna wersja z komputerem.problem polega na tym ze przy redukcji obroty spadaja praktycznie do zera.ale nie zawsze chodzi jak mu sie podoba.dzieje sie to tylko i wylacznie w zimie i kiedy jest wilgotno.w lecie nie ma zadnych problemow.wymienilismy w ubieglym roku wtrysk,sonde lambda i czujnik temperatury,ale w tym roku dzieje sie to samo.bardzo prosze o szybka pomoc. :idea:
Ostatnio zmieniony 26 gru 2006, 17:35 przez najgosia, łącznie zmieniany 1 raz.
dzieki
wymienilismy tez swiece kable kable orginalne w kwietniu tego roku i tydzien temu zmienilismy akumulator,czy ma to zwiazek z alternatorem bo jeden z wielu mechanikow nam powiedzial ze jest nieprawidlowy prad na wyjsciu,w jaki sposob mozemy sprawdzic przewody.czy powodem moze tez byc nieprawidlowa praca komputera? dzieki za pomoc
Może jest jakiś problem ze stykiem wolnych obrotów. Powinien znajdować się w urządzeniu wtryskowym. Jeśli pedał gazu jest zwolniony załącza się styk wolnych obrotów i komputer dawkuje paliwo w odpowiedni sposób. W momencie gdy taki styk jest rozłączony a pedał gazu, jest zwolniony to oczywiście że obroty mogą spadać ponieważ będzie podawany zły skład mieszanki do silnikia.
jarema jakis ty genialny wiesz ze chyba masz racje dobra ale co mam zrobic z tymi kablami?tzn.z pedalem gazu szczeliles w 10 robi takie"tik"i chodzi jak burza potem robi kolejne "tik"i go muli.myslelismy ze cylinder ale to juz sprawdzone i niestety nie wiec zobaczymy te kabelki co mowisz.nie wiem czemu ale mam wrazenie ze masz racje.