Wczoraj robiłem cosik przy silniku i jakimś cudem złamałem jakiś czujnik, wygląda on tak: http://img269.imageshack.us/img269/6269/zdjcie020ff.jpg
nie wiem od czego jest, ale temperatura silnika raz jest na 120 stopni a raz na 70 gdy jade, a wcześniej było 90 jak sie nagrzał, obroty mi szaleją i czasem gdy dodam lekko gazu obroty idą do 3k/min i jest brrrrruuuu i prawie silnik gasnie, podczas jazdy czasem szarpie przez chwile, od czego ludzie jest ten czujnik i ile moze to kosztować, a z tymi obrotami i szarpaniem już mam tak od miesiąca i nie wiem ocb, audi chyba sie na mnie złości bo za mało czasu jej poświęcam ostatnio. proszę o szybką odpowiedź bo auto potrzebne
ps. ten czujnik tak poobklejany bo wczoraj w nocy go skleiłem bo musiałem dzisiaj jechać:d <osohozi>
[B3 JN] problem z temperaturą i obrotami
To na pewno nie przewody WN ani kopułka, tylko ten czyjnik albo jego kabelek czy wtyczka.
Kiedyś też rozsypała mi się wtyczka od czujnika temperatury i powodowała zwarcie. Innym zrobiło mi się zwarcie na wtyczce od czujnika ciśnienia oleju i wywaliło bezpiecznik, wtedy w kółko świeciła się kontrolka na zegarach zanim połapałem się o co kaman.
Posprawdzaj lepiej te przewody, bo na pewno w tym tkwi problem.
Kiedyś też rozsypała mi się wtyczka od czujnika temperatury i powodowała zwarcie. Innym zrobiło mi się zwarcie na wtyczce od czujnika ciśnienia oleju i wywaliło bezpiecznik, wtedy w kółko świeciła się kontrolka na zegarach zanim połapałem się o co kaman.
Posprawdzaj lepiej te przewody, bo na pewno w tym tkwi problem.
http://moto.allegro.pl/item640049707_se ... coupe.html
bedzie pasował ten czujnik??
[ Dodano: 2009-05-25, 22:20 ]
i jest problem, kupiłem dzisiaj czujnik w sklepie na mieście, taki sam jak mam w aucie podłączyłem go i pokazuje mi temperature 120 stopni i kontrolka od temperatury ta na gorze mi miga, czy moze to być ze podczas czujnika mógł mi sie układ zapowietrzyc??
bedzie pasował ten czujnik??
[ Dodano: 2009-05-25, 22:20 ]
i jest problem, kupiłem dzisiaj czujnik w sklepie na mieście, taki sam jak mam w aucie podłączyłem go i pokazuje mi temperature 120 stopni i kontrolka od temperatury ta na gorze mi miga, czy moze to być ze podczas czujnika mógł mi sie układ zapowietrzyc??