Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B3 1,8 S] Problem z układem chłodzenia.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
banek84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

napewno uszczelka

Post autor: banek84 » 27 lis 2008, 20:35

ja też włąsnie zabieram sie do jej wymiany a powieccie mi czy ma ktoś instrukcje jak szybko i dobrze wymienić . z góry dziekuje .. jestem zawsze na gg 4280698 jak ktoś ma to wyślijcie

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 lis 2008, 20:41

LukeX, super, że udało Ci się Audiczkę naprawic :-)
Całe szczęście, że to tylko termostat :mrgreen:

Gucio_1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gucio_1989 » 28 lis 2008, 12:04

A ja problem w mojej niuni miałem dokładnie taki sam. Termostat wymieniłem na nowy po rozebraniu starego włozyłem go do wody i gotowałem. Okazało się że jest dobry. Załozyłem nowy zalałem wodą pojeżdziłem jakieś 500km i kiedyś w trasie wskazówka przeszła ponad 100st. Wymieniłem kolejny raz na stary termostat i jest narazie ok. Wymieniłem jeszcze korek od zbiorniczka wyrównawczego (15zł). Przepłukałem cały układ chłodzenia pod ciśnieniem było tyle syfu że szkoda gadać. Obserwuje temperaturke i jest narazie ok. Powodzenia

ElCarabinero
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ElCarabinero » 29 lis 2008, 16:59

Witam.Sorki że się podłączę ale właśnie B3(1,8LPG) mojej żony coś sie trafiło w tym temacie.
Jadąc z pracy(ok.7km) temperatura skoczyła szybko na ponad 110st.jak przyjehała do domu zajżałem pod maske a tam niby wszystko Ok.Wąż górny ciepły a dolny zimny zero wywalania płynu,gtowania itd.Odkręcam zbiornik płyn tylko ciepły.Po pierwe wymieniłem termostat,nowy płyn i cheja i co ano to że po paru minutach temperatura osiagneła znowu ponad 100 i idzie dalej\.Odpowietrzam gdzie sie tylko da i dalej to samo.Ale jest jedno ale,po chwili dopiero skumałem żę parownik od LPG jest cały zamarżniety!!!!!czyżby brak obiegu,czyżby pompa :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Ossek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ossek » 06 sty 2009, 12:00

Jadąc dzisiaj do pracy przy prawie optymalnie nagrzanym silniku nagle zaczęło lecieć zimne powietrze (oczywiście temperatura była ustawiona na max). Po chwili znowu było gorące i tak jeszcze kilka razy. Słychać też cichutkie siorbanie, jakby układ się trochę zapowietrzał. Płynu nie wywala, olej czysty, wentylator się włącza, termostat ok, układ też raczej szczelny. Pojechałem dalej i teraz niby jest dobrze ale zaniepokoiły mnie te wydarzenia. Co to może być? Korek?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl