Gdyby padł mi regulator na ciepłym by mi nie chodził równo nie odpalał itp. a chodzi jak zegarek. Rano jeszcze spróbuję włożyć mu Farelka w filtr powietrzaoscarek pisze:Czasami w ABK pada zawór podciśnieniowy paliwa na początku listwy wtryskiwaczy. Rzadko ale jednak. Miałem taki problem - na zimnym palił OK; na ciepło po 3-4 kręceniach. Wymieniłem pompę paliwa - nie trzymała po odłączeniu zapłonu, czujnik temp. silnika (zbędnie stary był OK) i na końcu rzeczony zaworek. Pali jak wściekły 100/100.

Pozdrawiam wszystkich
Szponi
[ Dodano: 2007-03-05, 07:55 ]
Witam wszystkich zainteresowanych moim problem
Niestety rano nie udalo mi sie zapalić, tak jak tego oczekiwałem. Po prawie godzince podgrzewania glowicy i z suszarką skierowaną w dolot powietrza odpalił. Po rozgrzaniu chodził jużnormalnie, ale moim zdaniem jego praca chyba przez te odpalania uległa pogorszeniu. Nie chodzi tak idealnie rowniutko na rozgrzanym jak wcześniej. Leciutko go rzuca na boki. Widać po gumie od filtra powietrza. Niestety Audika mnie pokonała i zaprowadzę ją dziś do serwisu w celu zdiagnozowania. U nas w Olsztynie ta przyjemność kosztuje 150zł, a więc nie jest to tak mało. Nie jestem przychylnie nastawiony do serwisu bo Pan Ku...yk i tak jest już bogaty. Napiszę jutro jaką postawili diagnozę.
Pozdrawiam
Szponi
[ Dodano: 2007-03-06, 21:31 ]
Witam wszystkich
Po wizycie w serwisie audiczek znowu śmiga narazie tylko z tylną ramką PKA. Przednią założę jutro, ale nie o tym chciałem napisać. W karcie naprawy wpisali: diagnoza komputera, naprawa czujnika zimnego wtrysku (przy kolektorze dolotowym niebieska wtyczka) i instalacji elektrycznej. Żyłę mi podnieśli niesamowicie tymi ogólnikowymi stwierdzeniami więc zacząłem ich wypytywać. Okazało się, że przez ten zapis rozumieją wyczyszczenie wtyczki od komputera (zaśniedziała) i tej przy czujniku zimnego wtrysku. Domyślam się, że wpieli drugiego kompa i też im nie zapalił na zimnym, to zaczeli szukać po wtyczkach. Przyjemność ta kosztowała mnie 250zł.
Dziekuję wszystkim zainteresowanym za pomoc i sugestie. Może komuś one jeszcze się przydadzą. Temat uważam za zamkniety.
Pozdrawiam
Szponi