Neee, filtr z węglem aktywnym jest po lewej stronie, taka czarna puszka, a ten czujnik jak by jakieś podciśnienie, montowany na uchwycie od filtra powietrza na gumowej opasce i tam idą 3 malutkie kabelki, dwóch tam brakuje.PieterB pisze:filtr z węglem aktywnymsebter pisze:Dzisiaj jeszcze znalazłem na obudowie filtra powietrza od strony prawego błotnika jest jakiś czujnik,montowany na gumie do obudowy filtra powietrza, do niego idą 3 kable, dwóch brakuje, co to do czego, mozę to to ?
podmienił bym od kogoś aparat zapłonowy i zobaczył, ostatnio też taki przypadek miałem co prawda nie w PM ale podobne objawy były i winny był hallsebter pisze:To co może być przyczyną takiego losowego zachowania, że na wolnych obrotach gaśnie i w tym czasie wskazówka obrotomierza skacze z 1 tys na 3 tys, potem spada, potem wskakuje jeszcze wyżej ;/
No to teraz zgłupiałem, czyli hall robi jeszcze coś oprócz włączania pompki paliwa ? Gdzieś w internecie znalazłem, że odpowiada za obrotomierz a w moim przypadku jak jest źle to skacze sobie po całej skali jak chce ...