Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT 2.0 + LPG] Przewody zapłonowe

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 11 cze 2011, 20:38

Sentech stracił wiele przez skąpstwo , kupowali kiepski hiszpański kabel , od kiedy jadą na amerykańskim ( sztywne pudełka ) już nie ma problemów. Jednak renoma poleciała moooocno.
No i dlatego cena jest nie porównywalna do Beru ;) czasami te tańsze działają dłużej niż te droższe ... każdy myśli że jak jest napis na przewodzie to już jest lepszy ale wcale to nie jest prawdą ;p każdej firmie zdarzy się wada fabryczna no i niektóre mają dłuższą żywotność a niektóre nie. Pozdrawiam ;)

KamilJ.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KamilJ. » 07 wrz 2011, 16:53

Panowie, przymierzam się do wymiany świec i przewodów zapłonowych. Kupiłbym BERU lecz mam wahania. Odstrasza mnie na nich napis MADE IN FRANCE :-> Muszę przyznać, że przewody JANMOR PRO-LINE i świece ISKRA U-SUPER które do tej pory używałem działały naprawdę przyzwoicie. Chciałbym zamontować do swojej Audi najlepszy towar jaki jest na rynku, ale potrzebuję do tego Waszej opinii. Jak wspomniałem kraj pochodzenia BERU mnie zniesmacza i gdyby produkowali je w Niemczech to założyłbym je bez zastanowienia. Tak wogle czy BERU zawsze produkowali Francuzi?

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 07 wrz 2011, 21:33

KamilJ. pisze:Chciałbym zamontować do swojej Audi najlepszy towar jaki jest na rynku, ale potrzebuję do tego Waszej opinii.
Serwis skoro mają być naj naj najlepsze :mrgreen:

KamilJ.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KamilJ. » 08 wrz 2011, 16:45

skoti nie po to piszę na forum aby czytać nic nie wnoszące odpowiedzi. Gdyby wszyscy podchodzili do tematu tak jak Ty to po co te forum? Dla jaj? :shock: Może z góry należałoby założyć, że zamiast pisać na audi80klub proszę zwrócić się do serwisu, co?

Awatar użytkownika
misiek3456
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiek3456 » 08 wrz 2011, 18:41

KamilJ., SENTECH. to naprawde sprawdzone kabelki ja tez nie zawacham sie Ci je polecic bedziesz zadowolony tylko pamietaj o doborze kabli do swojego silnika to jest bardzo wazne

pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
Prestige
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Prestige » 08 wrz 2011, 19:57

misiek3456 pisze:KamilJ., SENTECH. to naprawde sprawdzone kabelki ja tez nie zawacham sie Ci je polecic bedziesz zadowolony tylko pamietaj o doborze kabli do swojego silnika to jest bardzo wazne

pozdrawiam :-)
A ja nie polecam w moim ABK nie wytrzymały nawet roku, zaczeło szarpać np. przy wyprzedzaniu itp.

KamilJ jeśli chcesz z Made In Germany :E to Bosch; założyłem je po tych sentechach i jest dłuższy czas w porządku + kopułka Bosch, palec Bosch i świece Bosch i nie ma problema, i jest wszystko jak najbardziej OK <ok>

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 09 wrz 2011, 00:26

Pytałes się poważnie o coś najlepszego czy markowego na rynku to dałem Ci odp. Albo ja byłem pijany czytając i odpowiadając w Twoim temacie albo nie zrozumiałem Cię :?: :!: :roll:

KamilJ.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KamilJ. » 20 wrz 2011, 10:10

Dzięki za zainteresowanie. Po kilku konsultacjach i obejrzeniu kabli, z SENTECH'A, NGK, BOSCH I BERU wybrałem BERU. Wydawały mi się najbardziej sensowne (było to po prostu widać) i nie śmierdziało od nich chińskimi trampkami :lol: . Oczywiście pominąłem fakt, że były wyprodukowane we Francji. Dokupiłem do nich świece Beru trójelektrodowe i nie żałuję inwestycji. Auto odżyło i zachowuje się o wiele lepiej. Na początku zwątpiłem gdy z opakowania wyjąłem zasilający przewód od cewki do kopułki 2 razy dłuższy niż ten co siedział(też BERU). Przekonałem się jednak, że tak są teraz produkowane (wszystkie przewody są dłuższe) ale z montażem nie ma problemów. Pozdrawiam i szczerze polecam przewody BERU <ok>

stefanello
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stefanello » 02 lip 2012, 22:11

rejdzik pisze:Odkopuję temat aby coś dodać do przewodów Janmora. Od 7 miesięcy pracuję w sklepie motoryzacyjnym i sprzedajemy wyroby tego producenta oraz kilku innych. Przewody Bosha sprzedane 3 razy jak do tej pory - wróciły, Sentech ma jakoś dziwnie twarde przewody więc zbytnio ich nie polecamy, chyba że ogólnie ma być coś taniego. Na stanie posiadamy ładnych kilkanaście kompletów Janmora i je polecamy, do tej pory nikt nie wrócił na reklamacje. Trzeba zwrócić uwagę na 3 linie produkcyjne tej firmy.
dla ABT 2.0:
ECO LINE:
1. najtańsza wersja jest plastikowa kod to ABU3, koszt u mnie 42zł/kpl
2. średnia ale też lipa to ABM3P, koszt u mnie 54zł/kpl
PRO LINE:
3. najdroższa wersja przewodów JANMORA z rdzeniem ferromagnetycznych, dopiero ta wersja przewodów jest godna polecenia, ma odpowiednią budowę przewodów, kod przewodów ABM3, koszt u mnie w sklepie 119zł/kpl.

Ci, którzy tak narzekają na tą firmę niech się zastanowią co właściwie kupili a później niech oceniają wyrób. Tylko i wyłącznie PROLINE i problemów brak.

<ok> nie jestem sponsorowany przez firmę tylko spokojnie jej ufam i klienci też, jakby był ktoś chętny mogę przedstawić ceny przewodów do innych motorów.

Jak tylko przestaniesz pracować w tym sklepie to i na te kable będziesz jechał jak po burej s....,nic nie warte badziewie

rejdzik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rejdzik » 03 lip 2012, 11:45

W moim samochodzie też siedzą, od 40 tys km już.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 05 lip 2012, 17:55

Jak ktoś chce porzadne przewody to zapraszam:
https://audi80.pl/-zakup-grupowy-prz ... t67039.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl