Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B3 1.8S 90KM PM] Pytanie dotyczące monowtrysku. Problem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
V1RooZ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8S 90KM PM] Pytanie dotyczące monowtrysku. Problem

Post autor: V1RooZ » 23 wrz 2015, 19:14

Witam mam takie pytanie, przy numerze 1 była taka gumka pomarańczowa i mi pękła, więc wyrzuciłem, a nie moge znaleźć takiej samej, czy może być bez tej gumki? Po drugie numer 2 co to jest?

Poza tym w swojej audi mam taki problem że szarpie mi przy dodawaniu gazu jakby na sekunde mu mocy zabrakło, kiedyś przeczyściłem to i przestało na pół roku a teraz znowu się zaczeło.

PS. Nie działa mi też wskaźnik paliwa nie wiem co jest przyczyną, wymieniałem dwa razy pływak i nadal nie działa. Przy zwarciu dwóch przewodów wskazówka wychyla się na maksa.
Obrazek

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 23 wrz 2015, 19:45

Co do gumki to zapobiega ona zbyt nadmiernemu roznoszeniu oparów z odpowietrzenia silnika, nie musi jej być jedynie okolice tego elementu 1 będa bardziej zasyfione.

co do el. 2 to czujnik od temp powietrza, ma wpływ na otwieranie przesłony ciepłe/zimne w dolocie, silnik kiedy jest zimno zasysa ciepłe powietrze z okolic kolektora wydechowego, jak juz sie nagrzeje to zimne zza lampy. U mnie to nie działało nie widac praktycznie żadnych różnic.

Co do problemu z przerywaniem to miałem podobny problem, pomogła wymiana czujnik temp do komputera (ten na dole króćca biała wtyczka dwupinowy) - polecam dać ok 100zł i kupić oryginał Boscha, nie polecam tanich zamienników toprana itd. I oczywiscie sprawdzić palec kopułkę przewody itd.

A co do licznika prawdopodobnie uszkodzony czujnik temp na zegary, znajduję się on na króćcu u góry koloru wtyczki nie pamiętam, dwupinowa, lepeij wykręcić na szrocie niż kupowac nowy bo przeważnie żle pokazują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl