[B4 2.0 ABT] remont silnika 2.0 abt
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
to na pewno, dlatego załatwienie silnika zleca się warsztatowi, który to robi, załatwi drożej, to na pewno, ale weźmie za to odpowiedzialność, ty się nie musisz znać na tym, czy kupujesz dobry silnik czy nie. Warsztat już powinien, a jeśłi kręci, to należy z niego zrezygnować.
[ Dodano: 2016-10-23, 23:01 ]
Z remontem jest podobnie, jeśli będzie kosztował 2 tysiące, to nie będzie to remont tylko odświeżenie silnika na kolejne, bo ja wiem, 50.000 km. MAX.
Z remontem jest podobnie, jeśli będzie kosztował 2 tysiące, to nie będzie to remont tylko odświeżenie silnika na kolejne, bo ja wiem, 50.000 km. MAX.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
no właśnie mi chodzi o namiary do ludzi NAPRAWDĘ ZNAJĄCYCH TE SILNIKI.Leo pisze:to na pewno, dlatego załatwienie silnika zleca się warsztatowi, który to robi, załatwi drożej, to na pewno, ale weźmie za to odpowiedzialność, ty się nie musisz znać na tym, czy kupujesz dobry silnik czy nie. Warsztat już powinien, a jeśłi kręci, to należy z niego zrezygnować.
Aby się wypowiedzieli.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Gwarancja rozruchowa to nie gwarancjaLeo pisze:akurat ABT to nie jest silnik czarna magia. To najprostszy z możliwych czterocylindrowiec. Średnio ogarnięta małpa go zrobi. Tylko mówię - remont za 2 tysiące to nie remont. Wiesz, ile prawidłowy remont kosztuje ? Dlatego sugeruję kupno używanego silnika z gwarancją.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Ale zazwyczaj taki remont pomoże na skutki złej eksploatacji jak zasyfiony silnik, nieekstremalne przegrzanie wycieki płynów.Leo pisze:Tylko mówię - remont za 2 tysiące to nie remont.
Jak silnik jest już mocno zużyty czy przytarty to nie ma co, ale to powinien ocienić ten kto rozbiera.
Jeszcze trzeba przekalkulować czy nie taniej wyjdzie dolewanie płynów przez zakładany okres używanie samochodu jeśli nie trzeba ich lać co 100-500km.
Najpewniej rozrusznik hałasuje.karol100a pisze:Rano jak się go odpala to słychać tak jakby tarcie przy kręceniu rozrusznikiem
Pojeździj tym samochodem a nie już chcesz go naprawiać. Jeśli nikt nim nie jeździł bez oleju i płynów i silnik nie ma miliona przebiegu to uszczelnienie powinno wystarczyć.