Leo, tych akurat informacji nie powtarzasz, lecz widzę je pierwszy raz

Analizując ciśnienie (mechanikiem nie jestem) sam dochodzę do jakichś wniosków i dzielę się nimi żeby skonfrontować myśli i wyciągnąć ostateczne wnioski (nie zajmuje się tym na co dzień, żeby empirycznie podejmować jakieś decyzje, zresztą życie nauczyło mnie podchodzić do każdej sprawy indywidualnie, dlatego lubie konstruktywne rozmowy) Widzę, że coś może być nie tak, ale wiem też że przyczyna czasami może być błacha. Dlatego wolę zbadać motor, podać parametry i na podstawie nich przyznać Ci rację i napisać, że mi pomogłeś i ukłonić się w pas, a niżeli wróżyć z fusów (już na podstawie konkretnych parametrów coś cokolwiek można powiedzieć) Ostatnio miałem problem z obrotomierzem i wszyscy wiązali to z instalacją w aucie i uszkodzeniem samego licznika i jego wymianą. Uszkodzenie licznika to pojęcie bardzo ogólne, a jakiekolwiek porady jakie uzyskałem nie rozwiązałoby tego problemu(bo okazało się, że przyczyną były 2 ewidentnie rozlane elektrolityki na płytce licznika, które wymieniłem we własnym zakresie, a koszt tego to 2 zł). Oczywiście zajęło mi to czasu i kilka razy wyjmowałem licznik zanim doszedłem o co kaman, ale wolę naprawy z głową i nie wymieniać silnika bo mi coś stuka ale nie wiem co. Jesteś pierwszą osobą która podpowiada mi że to ewidentnie panewka. Jakiś czas temu byłem u mechanika, stwierdził że to gra któryś hydropopychacz, wymienił je wszystkie, poprawa jakaś była, ale niestety same stuki w mniejszym nasileniu zostały(dlatego poruszam to na forum gdzie te auta są przejrzane wzdłuż i wszerz) Ciśnienie oleju jest mniejsze niż te o którym jest napisane na forum ale nie mam pojęcia czy przy takich wartościach spodziewać się takich efektów jak u mnie i czy to z tym wogle wiązać, czy taki spadek może mieć takie efekty jak u mnie w silniku

Proste podejście, przynajmniej mi się tak wydaje, gdybym był specjalistą i miał warsztat to bym tu nic nie pisał. Więc jeśli chodzi o ciśnienie oleju to z czym to można wiązać, co tam mogłoby być zrypane (nie wiem jak to jest zbudowane, może jest coś co warto sprawdzić?) Dzięki Leo za te info, zdaję sobie sprawę z tego,że dla Ciebie to oczywiste