autor: piotrek 250279 » 11 mar 2012, 08:13
hejka nic kolego ci niebedzie totrzebne oprucz slupka z glowica 1,8.Wszystko ci podejdzie od twojego 1,6 tj kolektory,caly osprzet nawet kupujac silnik od vw golfa miske olejowa terz dasz od swojego jedynie przy montarzu silnika z golfa mocowanie silnika z lewej strony nie podchodzi,ale nie problem jest to przerobic.Czeba nagwintowac otwory w bloku i jakos zamontowac lape.Jesli chodzi o skrzynie biegow to podchodzi bez problemu,ma jednak yroche krutkie przelorzenia ale przyspieszenie zato ma super.Poruwnywalem z hanka akord 136 kucy bo mam taka to niewiele ustepuje.Ja montowalem silnik z vw golfa2 gti o oznaczeniach PF 107km kupilem sam blok z glowica,nawet rozrzad podszedl od mojego,kupilem go za 100zl.Jesli kupisz silnik na pelnym wtrysku a ty chyba w rn nasz jednopunktowy,to nieprzejmuj sie tym odkrec rurki od wtryskow i zostaw je jesli beda w glowicy.Wtwdy jedynie jesli masz jakies wodne podgrzewanie w twoim ukladzie paliwowo dolotowym poprostu zaslep je czyms i nie podlaczaj.Bo z tych wtryskow co tam beda tkwic plyn poleci <ok>