[80 B2 1.6 lpg] szarpie na gazie
[80 B2 1.6 lpg] szarpie na gazie
Witam mam taki problem od pewnego czasu silnik zaczal swirowac na gazie a mianowicie szarpie. Gdy przeżuci sie na banzynke to jest ok i gdy znowu z benzyny na gaz chwile jest ok przez jakies 5 kilometrow a nastepnie znowu to samo co to moze byc. Dodam ze zauwazylem peknieta pokrywe filtru powietrza narazie ja zakleiłem. Czasami gdy zapale na benzynie (bo zwykle tylko na gazie to robie ) wiem ze to blad :oops: to pojezdzi troche dluzej bez szarpniec na lpg instalacje mam sprawdzona niby wszystko ok wiec co to moze byc moze cewka swiece (NGK) nowe przejachane na nich okolo 1 tys a moze przewdy prosze o POMOC !!!! pozdro aLL
Ostatnio zmieniony 15 lis 2007, 18:13 przez KristoFF, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Objawy wskazują dość mocno na układ WN, skoro świece masz nowe to sprawdź/wymień palec i kopułkę, to nie majątek, a te elementy akurat są bardzo ważne przy LPG. Jeśli to nie pomoże to mogą być przewody albo cewka i moduł ale tu już zaczynamy wpadać w koszty. Jeśli przewody są stare to należałoby je wymienić. Tylko nie kupuj jakiegoś szajsu, a porządne markowe (Beru, Champion, NGK, Bosch). Sprawdź też czy Ci reduktor nie zamarza bo być może masz niedogrzany reduktor i zalewa Ci autko gazem i przez to wypadają zapłony.