Czyli padło na SD, jeszcze się jutro za widoku upewnię patrząc na wytłoczkę na bloku i wszystko będzie jasne. Jak na razie jest z tego bałaganu jeden plus- płacę mniejsze ubezpieczenie bo za 1.8.
Czyli wychodzi na to że jednak czujnik byłby do wymiany?? Tylko gdzie jest on podpinany bo z przodu jest wkręcany w blok, a z tyłu, ta kostka to gdzie?
Przepraszam za tyle pytań, pierwsze auto którym jeżdżę i które chcę doprowadzić do ideału
[ Dodano: 2013-11-25, 20:03 ]
Ale mimo wszystko aparat i tak mam zły bo kupowałem pod 1.8 :shock: ?
[1.8 DZ/SD?]Szukanie czujnika stukowego- rozwiązany
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kostka powinna być gdzieś w okolicach akumulatora. Podmiana aparatu na inny bez mechanicznej regulacji to wg. mnie nie problem. Te z mechaniczną regulacją mogą się różnić pracą odśrodkowego regulatora a bez tego niema praktycznie żadnych parametrów które można by zmienić. Bardziej bym się martwił o twoje ustawianie zapłonu na słuch.
Zawsze mam podjechać ustawić tak jak być powinno ale nigdy nie ma czasu, zapłon ustawiał Tata, który ustawiał tak zapłony od zawsze W pięciu Fiatach 125p, Peugeocie 405, Volvie 244, BMW 730 itd. Każde auto po takim zabiegu śmigalo aż do sprzedaży a później jeszcze długo służyło.
Kostki będę szukał jutro za dnia bo teraz to już trochę za ciemno i zaczyna śnieg padać
Dziękuję wszystkim za pomoc, gdy czegoś nie będę wiedział odezwę się w tym temacie.
[ Dodano: 2013-11-26, 19:15 ]
Na silniku nie znalazłem żadnego oznaczenia
Pod króćcem od wody jest takie coś
, w "kółku" jest rok produkcji 88 i strzałki ukazujące dzień i miesiąc chyba
A niżej jest jakiś numer (silnika?)
Numer to: 042 727 *
Przed numerem jest jakiaś literka S. Czy to w tym miejscu powininno być oznaczenie silnika, za literką S mam starty blok trochę i nie idzie rozczytać co tam jest
[ Dodano: 2013-11-27, 12:53 ]
Problem rozwiązany, przetarłem blok ponownie benzyną ekstrakcyjną i udało się rozczytać
Jest to silnik SD, a nie tak jak myślałem przez ostatni rok DZ.
Wszystkim którzy pomogli dziękuję bardzo i pozdrawiam :mrgreen:
Kostki będę szukał jutro za dnia bo teraz to już trochę za ciemno i zaczyna śnieg padać
Dziękuję wszystkim za pomoc, gdy czegoś nie będę wiedział odezwę się w tym temacie.
[ Dodano: 2013-11-26, 19:15 ]
Na silniku nie znalazłem żadnego oznaczenia
Pod króćcem od wody jest takie coś
, w "kółku" jest rok produkcji 88 i strzałki ukazujące dzień i miesiąc chyba
A niżej jest jakiś numer (silnika?)
Numer to: 042 727 *
Przed numerem jest jakiaś literka S. Czy to w tym miejscu powininno być oznaczenie silnika, za literką S mam starty blok trochę i nie idzie rozczytać co tam jest
[ Dodano: 2013-11-27, 12:53 ]
Problem rozwiązany, przetarłem blok ponownie benzyną ekstrakcyjną i udało się rozczytać
Jest to silnik SD, a nie tak jak myślałem przez ostatni rok DZ.
Wszystkim którzy pomogli dziękuję bardzo i pozdrawiam :mrgreen: