jak ci pokazuje ok 2mm przed 90 to zostawschack pisze:ma pokazywać przed 90 bo te silniki 87 stopni mają trzymać.StefanJFH pisze:u mnie nie pękł ale przy trójniku się sączy ;xschack pisze:i u mnie nie nacieszyłem się długo, pękł przewód od cieczy chodzącej idący do parownika i sączy się z niego, temp. z powrotem nie trzyma muszę to zrobić bo zapowietrzę układ ale zimno i czasu brak ;/
wymieniłem korek i króciec głowicy układu chłodzenia i tak jakby się płyn gotował wiecie co to może być? dodam że chłodzenie się nie załącza a temp. pokazuje przed 90 ze 2mm a jak stoję to spada do środkowej kreski
U mnie z powrotem temp. chodzi tak 80-87 stopni cały czas ale nie mam już nerwów szukać przyczyny. Układ szczelny, odpowietrzony, korek zmieniony, czujniki pozmieniane i dalej to samo.
Dalej gdzieś mi muli koło 2 do 3 tysięcy myślę, ze może ten zawór powietrza koło serwa szwankuje o.O
[B4 ABK] Temperatura nie osiąga 90 stopni
Czujnik temperatury masz dobry?? może on przekłamuje i pokazuje że masz np 80 stopni a tak naprawde jest 100 i dlatego wentylatory sie nie włączają. Kolejna sprawa układ dobrze odpowietrzony? i sprawdź czy wytwarza sie ciśnienie w układzie powinno tam być około 1 bara. I niewykluczone że to uszczelka pod głowicą bo wtedy też sie dzieją cuda z temperaturą
- DonQuattro
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- DonQuattro
- Forum Audi 80
uszczelka pod głowicą, kompresja/spaliny do układu chłodzenia mogą iść i rozsadza rury...StefanJFH pisze:panowie jechałem sobie autkiem i nagle 'WĄŻ CHŁODNICY GÓRNY' pękł a przed tym zauważyłem że płyn wyciekał korkiem coś jakby go cofało pompa? czujnik?
wiatraki nie załączyły się a było trochę za 90c
no i co za tym idzie jest zapowietrzony i wywala płyn korkiem...
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- DonQuattro
- Forum Audi 80