[80 B4 ABT]wyciekający płyn chłodniczy
[80 B4 ABT]wyciekający płyn chłodniczy
Witam.Wycieka mi płyn chłodniczy spod czujnika temperatury(niebieskiego).Jaka może być przyczyna?
dzięki wielkie mam nadzieje że to tylko uszczelka.Mam jeszcze jedno pytanie związane z czujnikiem temperatury.Do wymiany mam czujnik szary ponieważ nie wskazuje mi dobrej temperatury.Przez cały czas podczas jazdy wskazuje 50 stponi.Gdy się włączy wentylator to na wskaźniku jest ok.70 stopni.Wskaźnik jest na 100% sprawny bo był sprawdzany.Od jakiego silnika jeszcze oprócz ABT będzie pasował ten czujnik do mojego bo chciałem kupić używany fabryczny bo słyszałem że te ze sklepów nie wskazują dokładnie?
u mnie byl ten sam problem mi wymienili razem z rozrzadem i problem znikl a mozliwe ze za mocno dokreciles i uszkodziles "gniazda" na sruki i stad cieknie u mnie tak bylo otwory na śruby były w kwadrat wymienili i już nic nie cieknieRa_bu pisze:ja mam problem ze wycieka mi plyn z tego kruca co jest z tylu glowicy tzn. tu przy akumulatorze wiec wymienilem na orginal i znow to samo szlak mnie bierze!!! pomocy