Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] wypadanie zapłonów

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Robbert126p
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Robbert126p » 03 sty 2018, 16:53

Za przyspieszenie zapłonu odpowiada sterownik, a ustawienie palca jest prawidłowe bo na punkcie zero palec jest pod pierwszym cylindrem tylko ten plasticzek na tym zdjęciu pod palcem się przekręcił i to widać że nie jest na swoim miejscu przez co znak o który Ci chodzi jest nie widoczny sorki ale zdjęcie robiłem na szybko, zastanawia mnie jeszcze kwestia wyciągnięcia się paska rozrządu

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 03 sty 2018, 17:36

Pytałem się bo nie widzę gruszki wiec masz ten nowszy monotronic. Mnie tylko interesuje ta iskra że w 2 masz jak powinno być a w dwóch gróba i mały przeskok to świadczy o uszkodzonym izolatorze gdzieś na rozdzielni. Iska powinna byś cienka fioletowa na odległość ok 2cm to świadczy o dobrych izolatorach.

Robbert126p
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Robbert126p » 28 lut 2018, 01:18

Hmm skoro tak mówisz to najwyżej jutro kupię jeszcze kopułkę i palec bo rzeczywiście jest to bardzo dziwne mnie jeszcze strasznie ciekawia te iskry na rozrzadzie

[ Dodano: 2018-02-28, 01:18 ]
Nie odzywałem się długo ale w końcu doszedłem do tego co to było i uwaga uwaga winne były nowe kable sciągnąłem blaszki które poprawiają mocowanie na świecy i ujrzałem że kazdy kabel na jednej wysokości miał dziurkę przez którą iskra uciekała na blaszki a z tych bezpośredio na blok dlatego świecił mi cały rozrząd a nie było widać przeskoku iskry bo dotykały bezpośrednio bloku co ciekawe moja audi na używanych przewodach z innych aut tez miała wypadanie zapłonu nie wiedzieć czemu dodam że kable były firmy BERU i wymiana na inne całkowicie rozwiązała problem więc dzieki za poświęcenie i odpowiedzi pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl