jak jestes kumaty nic nie popsujesz tylko uwazaj coby ci nic nie wpadlo do silnika
czy duzo roboty ? jak dla mnie kiedy ja to robilerm to bylo b.malo roboty sama przyjemnosc .... gorzej z wykrecaniem podstawy wtrysku pamietam ze mialem problem z jedna srubka
[ABT] Za niskie obroty !! juz nie wiem ocb !!
a ja wam powiem tak mojej buni skakały obroty... dostała tak w pi**e ze odechciało sie jej już wariować
jeździcie tymi samochodami jak stare babcie zamulacie je a potem nie ma co sie dziwic ze ma problem z wkreceniem sie na 4tys. obrotów.
bo wychodze z założenia ze skoro mam na obrotomierzu 7500 obrotow to 5 - 6 tys napewno nie zaszkodzi...
pozdrawiam wiem ze nie w temacie ale pamietajcie silniki benzynowe nie lubia zamulania tak jak diesle ale wiadomo nie ma co wiercic az do przesady bo mozna zarznac
jeździcie tymi samochodami jak stare babcie zamulacie je a potem nie ma co sie dziwic ze ma problem z wkreceniem sie na 4tys. obrotów.
bo wychodze z założenia ze skoro mam na obrotomierzu 7500 obrotow to 5 - 6 tys napewno nie zaszkodzi...
pozdrawiam wiem ze nie w temacie ale pamietajcie silniki benzynowe nie lubia zamulania tak jak diesle ale wiadomo nie ma co wiercic az do przesady bo mozna zarznac
Hehe, że benzynka lubi obroty to ja wiem Przecież jak pompę założyłem to tzreba było zobaczyć jak działa....
Ale nie na tym polega cały problem że nie równo chodzi, tylko że wogóle odcina paliwo (dosłownie można zęby o kierownicę stracić), walczę z tym już kilka dni i nie wiem co z tym zrobić.
Na forum czytałem coś o emulatorze sondy lambda, ale czy odczyty sondy mogą powodować odciencie paliwa?
Może coś z krokowym albo z potencjometrem przepustnicy?
podpowiedzcie coś bo ja nie mam na to pomysłu....
[ Dodano: 2010-11-21, 13:46 ]
Na forum znalazłem coś o adaptacji przepustnicy, czy w ABT robi się coś takiego, i czy może to być tego wina?
pomóżcie coś bo zima za pasem...
Ale nie na tym polega cały problem że nie równo chodzi, tylko że wogóle odcina paliwo (dosłownie można zęby o kierownicę stracić), walczę z tym już kilka dni i nie wiem co z tym zrobić.
Na forum czytałem coś o emulatorze sondy lambda, ale czy odczyty sondy mogą powodować odciencie paliwa?
Może coś z krokowym albo z potencjometrem przepustnicy?
podpowiedzcie coś bo ja nie mam na to pomysłu....
[ Dodano: 2010-11-21, 13:46 ]
Na forum znalazłem coś o adaptacji przepustnicy, czy w ABT robi się coś takiego, i czy może to być tego wina?
pomóżcie coś bo zima za pasem...