Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABT] Za niskie obroty !! juz nie wiem ocb !!

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 15 lis 2010, 20:13

jak jestes kumaty nic nie popsujesz :) tylko uwazaj coby ci nic nie wpadlo do silnika ;)

czy duzo roboty ? jak dla mnie kiedy ja to robilerm to bylo b.malo roboty :) sama przyjemnosc .... gorzej z wykrecaniem podstawy wtrysku :) pamietam ze mialem problem z jedna srubka

Awatar użytkownika
yahoo69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: yahoo69 » 17 lis 2010, 20:08

a ja wam powiem tak :D mojej buni skakały obroty... dostała tak w pi**e ze odechciało sie jej już wariować

jeździcie tymi samochodami jak stare babcie zamulacie je a potem nie ma co sie dziwic ze ma problem z wkreceniem sie na 4tys. obrotów.

bo wychodze z założenia ze skoro mam na obrotomierzu 7500 obrotow to 5 - 6 tys napewno nie zaszkodzi...
pozdrawiam wiem ze nie w temacie ale pamietajcie silniki benzynowe nie lubia zamulania tak jak diesle ale wiadomo nie ma co wiercic az do przesady bo mozna zarznac :)

SosiK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SosiK » 18 lis 2010, 00:15

Hehe, że benzynka lubi obroty to ja wiem :) Przecież jak pompę założyłem to tzreba było zobaczyć jak działa....

Ale nie na tym polega cały problem że nie równo chodzi, tylko że wogóle odcina paliwo (dosłownie można zęby o kierownicę stracić), walczę z tym już kilka dni i nie wiem co z tym zrobić.
Na forum czytałem coś o emulatorze sondy lambda, ale czy odczyty sondy mogą powodować odciencie paliwa?
Może coś z krokowym albo z potencjometrem przepustnicy? :-?
podpowiedzcie coś bo ja nie mam na to pomysłu....

[ Dodano: 2010-11-21, 13:46 ]
Na forum znalazłem coś o adaptacji przepustnicy, czy w ABT robi się coś takiego, i czy może to być tego wina?
pomóżcie coś bo zima za pasem... :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl