Cały czas też świeci się kontrolka ssania, sprzedający wymigiwał błędy i ponoć jest za duża dawka paliwa. Proszę o pomoc

nie orientuję się aż tak dokładnie ale jak już by była to tylko przy gaźnku. A gaźnikowców nie maiłem, więc nie wiem.Sroczka pisze:A w ogole w tym modelu, byla kiedykolwiek kontrolka ssania?
bezpośredniego nie ma ale pośrednio może mieć, pod postacią rozjechanych map, tak jak pisałem wyżej. Poczytaj o Pm + gaz a będziesz wiedział o czym mówię bo sporo ludzi ma z tym problem.Sroczka pisze: skoro sonda nie ma na to wpływu,
ale że co?Sroczka pisze:a jak jest z przepustnica?
owszem jestSroczka pisze:Jest czujnik tps?
No, że czujnik przepustnicy widzi ją na full otwarta cały czas i daje maksymalna dawkę paliwa, czy jest takie coś w ogóle możliwe? Spróbuję z odłączeniem aku i zobaczymy czy coś to da i porobię zdjęcia silnika.PieterB pisze:ale że co?Sroczka pisze:a jak jest z przepustnica?owszem jestSroczka pisze:Jest czujnik tps?
Możliwe, że to jakiś check engine bo niby jakiś błąd jest od za dużej dawki paliwa.maciek889 pisze: Może ta kontrolka to check engine? Wczesne modele chyba ją miały.
Wystarczy samo odłączenie aku do całkowitego zresetowania ecu, czy trzeba coś jeszcze zrobić?maciek889 pisze:pomoże odłączenie akumulatora na 10 minut przed odpaleniem
nomSroczka pisze:Czy tu czasem nie powinno być podłączone jakieś podciśnienie?
z tego co pamiętam to, takSroczka pisze:Czujniki temp, coś było grzebane na bank do każdego z czujników mają dochodzić po dwa kabelki?
to tu większego znaczenie chyba nie ma u ciebie to jest tylko zawór zimne ciepłe powietrze - ważne by było zaślepione. Zresztą z tego co wiem to właśnie do gazu to jakoś to przerabiają czy odpinają, nie pamiętam dokładnie - opisywane na forum. Pewnie gdzieś przy przepustnicy jest - tu nie pomogę bo nie znam tak na pamięć Pm.Sroczka pisze:Wiesz może do czego to podciśnienie i za co jest odpowiedzialne i gdzie je doprowadzić?
a po co Ci trzeci. Jeden na zegary a drugi do ecu - z tego co pamiętam.Sroczka pisze:a gdzie znajduję się trzeci czujnik i za co jest odpowiedzialny?