Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[cabrio 2.3 NG] Aparat zapłonowy z 2,3 AAE do NG?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[cabrio 2.3 NG] Aparat zapłonowy z 2,3 AAE do NG?

Post autor: mgruszecki » 04 lut 2012, 17:53

Witam,

Wzialem od goscia aparat zaplonowy do mojej 2,3 NG ale odbieral mi go znajomy bo ja nie moglem i co sie okazuje, ze to jest (po sprawdzeniu przeze mnie) z audi 100 2,3 AAE, rozni sie tym, ze jest (sterowany??) podcisnieniem? Nie ma opcji np po zaslepieniu podcisnienia jego podmiany zamiast mojego? Chodzilo mi wsumie tylko o czujnik halla (chyba choc moge sie mylic) bo auto nie chce palic na cieplym -albo moze sam ten cuzjnik, czy jego da sie podmienic i bedzie taki sam jak w moim aparacie od NG ??

Numer zakupionego aparatu zaplonowego to: 035 905 206 AJ

z gory dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 04 lut 2012, 20:12

hej, no ale czemu mial by nie palic na cieplym przez halla? jakos ciezko mi znalezc zwiazek...

Awatar użytkownika
arekkrosno
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arekkrosno » 07 lut 2012, 09:51

Niestety ale kolega subratri ma racje.

Szczerze mówiąc to też taką bzdurę kiedyś napisałem bo też przeczytałem na forum że jak nie pali na ciepłym to czujnik Halla, czujnik Halla. A przecież jak czujnik Halla nie działa to nie ma iskry w ogóle i nie odpali ani na zimnym ani na ciepłym.

Jak nie pali na ciepłym to czujnik temperatury 2-pin (u góry króćca z wodą do silnika) albo rzadka awaryja wtrysk rozruchowy. Wiesza się w pozycji zamknięty lub otwarty. Jak otwarty to będzie cały czas lał i na ciepłym nie odpali. A jak zamknięty to na zimnym nie odpali a na ciepłym ok. Ale tym podobno steruje czujnik i on jako pierwszy powinien iść do sprawdzenia!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl