Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

AUDI[2.3 NG] Nastawnik cisnienia paliwa

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

AUDI[2.3 NG] Nastawnik cisnienia paliwa

Post autor: luk448 » 25 sty 2012, 16:19

Witam szybkie pytanko czy nastawnik ciśnienia paliwa ma jakikolwiek wpływ na falowanie silnika?Wiem że za główną przyczynę falowania obrotów odpowiadają nieszczelności,zasysanie lewego powietrza,krokowiec ale czy także nastawnik?Opisze sytuacje- z racji że jest zima nie latam swoim Audi a jedynie codziennie je odpalam.I zaobserwowałem dziwny objaw.Zapalam auto,silnik chodzi równo przez ok 5 min i po chwili zaczyna lekko falować na obrotach.Po odłączeniu krokowca efekt falowania minimalnie ustaje lecz także falowanie jest słyszalne ale po odłączeniu wtyczki od nastawnika ciśnienia paliwa obroty zwiększają się ale silnik pracuje równo.

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 25 sty 2012, 22:30

Ja przewruciłem całą dokumentację kilka razy. Doszedłem do jednego wniosku. W tym wtrysku wszystko jest zależne od siebie. Na zimnym nastawink jest zamknięty i daje max dawkę, później się otwiera. Jeśli się źle otwiera to on też może powodować bujanie. Tu wszystko wszystkim buja. Może bujać przez czujnik temp, bo nastawnik zostanie okłamany, może bujać przez lambdę, itd itd

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 25 sty 2012, 22:48

subratri, ten dwupinowy?U mnie jest nowy.Sonda także sprawdzona.A jak sprawdzić nastawnik czy jest dobry czy sie już kończy/skonczył?Cos kiedyś czytałem i nawet sprawdzałem ale za cholerę nie pamietam teraz :mrgreen:

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 25 sty 2012, 23:08

jest tu watek regulacja k-jeta czy jakos tak, wszystko jest tam opisane, na YT sa filmiki po hiszpansku ale mozna cas zalapac. Mysle ze nasz watek z forum jest dobrym zrudlem informacji ;) mnie tez czeka regulacja nastawnika, ale czekam z lektura na lepszy czas.

[ Dodano: 2012-01-25, 23:27 ]
najgorsze ze sam nie moge tego watku teraz znaleźć :(

[ Dodano: 2012-01-29, 11:23 ]
http://chomikuj.pl/tomekr23/Motoryzacja ... E+Jetronic
narazie znalazłem tylko te filmiki, tego wątku z naszego forum wciąż szukam, ale coraz słabiej to widzę. Nie wiem czy zniknął, czy została temat zmieniony czy jak..
Ale filmiki dużo tłumaczą choć w języku nie ludzkim

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl