ma ktoś zdjęcie jak ida wtryski w NG? Chyba mi się pomieszała kolejność bo niby się ułożyły ale jakoś tak, jak by nie tak jak powinny. chodzi mi o fotę z rozdzielonym już kolektorem. Niestet wszystkie mam umyte, i wszystkie z nowymi gumami... nie mam już żadnego punktu odniesiennia. Jak wyjmowałem to wkładałem w to samo miejsce, ale jakaś dobra dusza przyszła mi z pomocą i wyjeła mi wszystkie kładąc na kupce z boku...
No a jak nie fotka to może jakiś inny sposob identyfikacji tych że wtrysków
z góry dzięki.
[NG] fotka ułożenia wtrysków
Witam
Podobno nie ma to żadnego znaczenia, tak kiedyś wyczytałem (chyba nawet na tym forum). Jak chcesz to jutro obczaję na ile się da, ale samo ułożenie przewodów paliwowych (tych metalowych rurek) nie jest przypadkowe. Chyba że je powykręcałeś z rozdzielacza, bo w głowicę idzie obczaić który gdzie
Podobno nie ma to żadnego znaczenia, tak kiedyś wyczytałem (chyba nawet na tym forum). Jak chcesz to jutro obczaję na ile się da, ale samo ułożenie przewodów paliwowych (tych metalowych rurek) nie jest przypadkowe. Chyba że je powykręcałeś z rozdzielacza, bo w głowicę idzie obczaić który gdzie
no oczywiscie ze wykrecilem z rozdzielacza ja kumam ze wtryski sa takie same, ale jak zle je ulozylem to mogly mi sie w zlej kolejnosci nad rozdzielaczem ulozyc. w kazdym razie jeden przewod paliwowy jest teraz wyzej niz inne (znaczy przy kolektorze są nie na takim samym poziomie) to wlasciwie bez znaczenia ale ze na rozdzielaczu nie ma opisanych nr cylindrow to mam teraz kostke rubika.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Teoretycznie nie powinno mieć znaczenia bo to jest ciągły wtrysk. Nie mniej jednak nie zaleca się podłączania inaczej niż fabryka dawała z racji, iż długość przewodów dostosowana jest do konkretnego wtrysku - nie jako kolejność może mieć wpływ na "czas wtrysku". Jeśli pomieszałeś to zostaje Ci w tej chwili tylko metoda prób i błędów. Ze zdjęcia to ciężko Ci będzie chyba, że ktoś ma ponumerowane. I to jest bardzo dobra opcja na przyszłość.
- karolas123
- Forum Audi 80