Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.3 NG] Kto wymieniał u siebie koło zamachowe ?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
hatsan89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.3 NG] Kto wymieniał u siebie koło zamachowe ?

Post autor: hatsan89 » 27 kwie 2019, 14:10

Jak w temacie , u mnie zeby na rozrusznik poszły.. I kupiłem po numerach drugi zamach i straszą mnie wszyscy że trzeba teraz cały wał wywazac do tego zamachu bo w pieciocylindrowkach każdy zamach jest wyważanie pod konkretny wał, a napewno ludzie wymieniają same zamachy więc pytanie do was czy ktoś wymienił sobie zamach kiedyś i np. Odczuł jakieś wibracje silnika ?jakieś problemy albo różnice w pracy silnika ?

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 27 kwie 2019, 16:10

To wymień sam wieniec i po stachu...

Jak zyje pierwszy raz to słysze..

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 27 kwie 2019, 16:27

Może jakby to był silnik o wyczynowych osiągach i użytkowany tylko do rajdów to może miałoby znaczenie. W polsce nikt tym się nie przejmuje, nawet większość firm, która robi kapitalne remonty silników.
Jarewa pisze: Jak zyje pierwszy raz to słysze..
Ludzie którzy budują jakieś mega projekty to czasem wysyłają do wyważenia wał razem z kołem pasowym, zamachowych i nie wiem czy też nie z korbowodami.

kamil199x
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamil199x » 30 kwie 2019, 06:20

przekładałem zamach z silnika do silnika, pasowałem zamach z manuala pod silnik z automatu, i nic sie nie dzieje, zamach jest wyważony w tym silniku na zero. Bez obaw możesz przełożyć, to seria a nie wyczynowy motor, ja mam troche podniesioną moc ( forum audi na FB, czerwona audi 90 2,3) i nie ma z niczym problemu, łącznie z tym że ostatnio przekladałem 2,3 i jest spięte w budzie coupe ze skrzynią biegów pochodzącą z 1.8T a4b5. Więc po części bym ludzi nie słuchał, ponieważ dużo osób które nie widziało R5 na oczy ma najwiecej do powiedzenia w kwesti, mocowej, jak i samej budowy silnika. :-) który osobiście sprawdziłem i po modyfikacjach, niestety 1.8T wypada bardzo słabo bezradny_

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl