Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3NG90]obroty900+Gaśnie Nie reaguje na gaz,szarpie nim

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
wojtek1308
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3NG90]obroty900+Gaśnie Nie reaguje na gaz,szarpie nim

Post autor: wojtek1308 » 05 sie 2009, 15:11

Na początku odrazu mówię że szukałem w szukajce i nie znalazłem postów które by mi pomogły szukałem i szukałem lecz to co znalazłem sprawdzilem i nic nie pomaga:(

Witam :-(
Stała się rzecz straszna...Mianowicie wczoraj audik jeździł normalnie, podjechałem na parking go odkurzyć i posprzątać, gdy już to zrobiłem postanowiłem zajrzeć pod maseczkę bo od pewnego czasu troszkę dziwnie się zachowywał tzn do 4000 tys obr ciągnął elegancko a dalej albo go muliło albo szarpało nim i obroty spadały po spuszczeniu nogi z gazu znów wskakiwały obroty ale tak jak mowie przy szybkim depnięciu to było góra 4000-4500 tys obr. więc sobie poruszałem tam i tu tzn pierwsze co sprawdziłem to był silniczek krokowy po odpięciu silnik tracił obroty czyli wydaje mi się ze silniczek jest dobry, następną rzeczą jest sprawdzenie gumowych węży od przepływki i silnika krokowego wszystko jest git żadnych pęknięć nie ma czy dziur. Nurtuje mnie jedno takie małe przy przepływomierzu do którego dochodzi taka mała kostka z 2 kabelkami niebieska bodajże z BOSH-a nie wiem jak to sie nazywa zamienilem na używke tej samej firmy i do dziś bylo super :/ no ale niestety jakieś 2 h temu zachodzedo audika pale go a on nic może po ok 20 próbach złapał obroty wpadły na 2000 po czym zaczeły spadać do 0 i gasł nawet na gaz nie reaguje i za każdym razem to samo...

Nie mam Gazu !

prosze ratujcie;( teraz to wcale nie chce złapać :cry:

dziuba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dziuba » 06 sie 2009, 13:12

Witam, to co wymieniłeś to chyba nastawnik ćiśnienia, ale nie jestem pewien (podeślij fotke), jak nie chce odpalic to mogła paść ci pompa, ale sprawdz najpierw bezpieczniki i przekażnik pompy.
pozdrawiam

wojtek1308
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtek1308 » 11 sie 2009, 15:41

dzieki ale sprawdzilem i problem sie nadal pojawia,

Awatar użytkownika
gawcio12312
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gawcio12312 » 11 sie 2009, 17:50

sprawdź cewke zapłonową może ci siadła i nie chce załapać a co do obrotów to nie wiem

dziuba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dziuba » 12 sie 2009, 12:43

a filtr paliwa? może czujnik temperatury? wskazówka na desce działą? albo masz luzny aparat zaplomowy. pokreć nim (tylko zaznacz sobie jak był ustawiony) może to być też sonda Lambda,ale raczej nie jak chodzi na wolnych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl