Witam serdecznie od jakiegos juz czasu mam problem ze swoim autem z tym ze problem ten wystepuje tylko na benzynie i ciepłym silniku.
Wyobrazmy sobie ze jedziemy autem 40km/h i chcemy przyspieszyc dajemy troche gazu auto zaczyna szarpac i zbytnio nie przyspiesza dajemy troszke wiecej jest to samo auto szarpie i sie zastanawia, wciskamy pedal do podłogi i auto od razu bez płynnej regulacji rwie do przodu.
Mowiac prosciej auto przyspiesza tylko gdy wcisne pedał do dechy jesli wcisne 1/4 czy 3/4 auto szarpie i nie przyspiesza.
Tak samo wyglada sprawa krecenia sie na obroty na luzie .
Problem ten wystepuje tylko na benzynie i na ciepłym silniku dodaje jeszcze raz.
Chodzi mi po głowie ze to wina przepustnicy ze wieksza łopatka sie zacina .Jednak nie rozebrałem umyłem i to samo.
Widze ze zero odzewu czy nikt nie miał nigdy podobnego problemu?
[B3 90 NG QUATTRO]Problem z moca.
-
- Forum Audi 80
mam ten sam problem w coupe z 93 r motor 2.3 ng
rozwiązania sam jeszcze nie znam czekam do wiosny ( guma przepływki twarda jak kamień ciężko ją założyć )
ale mogę Ci podpowiedzieć co wynalazłem do tej pory za usterki
Stopiony palec rozdzielacza , dziura w gumie od przepływki i źle ustawiony talerzyk
sprawdź może coś pomoże
Jak rozwiążesz problemu to się odezwij
rozwiązania sam jeszcze nie znam czekam do wiosny ( guma przepływki twarda jak kamień ciężko ją założyć )
ale mogę Ci podpowiedzieć co wynalazłem do tej pory za usterki
Stopiony palec rozdzielacza , dziura w gumie od przepływki i źle ustawiony talerzyk
sprawdź może coś pomoże
Jak rozwiążesz problemu to się odezwij