[coupe B3 2.3 NG] problemy z odpaleniem i wolnymi obrotami
-
- Forum Audi 80
[coupe B3 2.3 NG] problemy z odpaleniem i wolnymi obrotami
Wielka brac AUDI Pomocy! mam problem z moja coupe. mianowicie samochod przestał odpalac z benzyny kiedy jest cieply tzn. rozgrzany. z benzyny pali tylko raz najlepiej jak jest zimny najlepiej po nocy. ale i tak musze go trzymac na 2000tys obrotów bo jak puszczam noge z gazu od razu gasnie. dlatego trzymam go chwilke i przelaczam na LPG i chodzi normalnie. chciałbym zaznaczyc ze np. juz w czasie jazdy na gazie przełaczam na benzyne i auto jedzie normalnie ale jak puszcze noge z gazu np. zmieniajac bieg spadaja od razu obroty i gasnie. czasami tez strzeli i wogóle nie mozna odpalic trzeba sie troche nakrecic. kolejny problem jest taki ze po dlugiej jezdzie np. 100km puszczajac noge z gazu obroty spadaja wolno i zatrzymuja sie az na 1500-1700 obr!!!!!! poza tym miga mi lampka od poziomu plynu (czerwona choragiewka na fali) sprawdzałem plyn poziom jest ok chyba ze ta lampka pełni rózne funkcje prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, 08:54 przez rafalzimnicki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Na poczatek proponuje Ci sprawdzić... wszystkie nieszelnosci w układznie dolotowym (w NG to podstawa dolot musi być na maxa szczelny kazde lewe powietrze bedzie powodowało problemy, nawet jak bedize brało lewe powietrze z pod wtrysków, czy też kolektora) Nastpenie świece, zapłon, regulator obrotów i przepływomierz a zwłaszcza skład mieszanki(szczały i wysokie obroty po nagrzaniu) być moze któregos razu wystrzelił gaz i uszkodził przepływke. Co do mrugajacego płynu najprawdopodobniej czujnik temperatury albo poziomu płynu jest na wykonczeniu.