[90 2.3 20V 7A] strumienica zamiast katalizatora
[90 2.3 20V 7A] strumienica zamiast katalizatora
WITAM
Mam pytanie czy koś do swojego 2.3 20V zakładał strumienice zamiast katalizatora-czy nie ma to ujemnego wpływu na prace silnika.
Czy koś ma u siebie zamontowaną strumienice?
Z góry dzięki za info.
Mam pytanie czy koś do swojego 2.3 20V zakładał strumienice zamiast katalizatora-czy nie ma to ujemnego wpływu na prace silnika.
Z góry dzięki za info.
Re: [90 2.3 20V 7A] strumienica zamiast katalizatora
Ja miałem i wywaliłem.SPEED pisze:WITAM
Z góry dzięki za info.
Wstaw zwykłą rurę o tej samej średnicy co reszta układu i nie kombinuj
witam audi-maniaków ja też się przymierzam do wywalenia kata ale mam TDI i sie boje ze bedzie silnik głosniej chodizl bo mialem kiedyś nissana 100NX i wspawalem rure zamiast kata to strasznie pierdzial a mi zalezy tylko na zwiekszeniu troszke momentu bo na bank mam zasyfiony katalizator, znalazłem na allegro cos jak tłumik zamiast katalizatora (jest to zwykła rura obudowana wewnątrz jej obudowy jest gąbka wygluszajaca) czekam na pomysły moze ktoś wycinal juz kata w TDI
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
W dieslu szczególnie w tym z turbo bedzie duzo ciszej jak w benzynie, spaliny maja mniejsza energie.. Znajomy miał gigantyczną dziure w wydechu TD i był taki basowy odgłos, a w benzynie to już by było dużo dużo głośniej przy takim otworze. Mam nadzieje ze coś pomogłem..hascher85 pisze:mam TDI i sie boje ze bedzie silnik głosniej chodizl bo mialem kiedyś czekam na pomysły moze ktoś wycinal juz kata w TDI
Pozdrawiam!
kolego hascher85 mi sie wydaje ze w niektorych tdi nie mozna wycinac kata! ze wzgeldu iz jest to tak jakby pierwszy tlumik moze miec dzialanie negatywne poniewaz wycinajac go robisz tak jakby swobodny przelot spalin co nie jest chyba dobre w dieselech poniewaz zanizamy w ten sposob tak wazne dla tego typu silnika cisnienie.. nie wiem dokladnie jak to jest w tdi audi ale ja bym sie wstrzymal poki nie bedziesz mial pewnosci ze to nie zaszkodzi to zaczekaj i moze nich sie ktos madrzejszy ode mnie wypowie, ktos kto mial z tym doczynienia w audi.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Są dwie szkoły- jedni twierdzą że nic nie daje, drudzy że strumienica poprawia wymianę spalin w silniku i zwiększa przez to moc.Wycinając katalizę już dodajemy mu kilka koni w zależności od mocy silnika ale pozostaje problem ewentualnej szczegółowej kontroli i następnej diagnostyki.Jak ma ktoś auto na gaz to kataliza i tak nie ma co dopalac.Są też strumienice łudząco podobne do katalizy w dodatku dwuwarstwowe (wygłuszone w środku wełną mineralną),jazda na nich jest dosyc przyjemna.