[B3 1.6TD]Długo odpala.
[B3 1.6TD]Długo odpala.
Witam w mojej B3 pojawił się problem mianowicie długo kręci zanim zapali, czy to na zimnym, czy na ciepłym. Świece odpadają bo nawet na ciepłym kiedy nie grzeją jest to samo. Zasyfiony bak odpada bo podałem mu zasilanie pompy z bańki z ropą i to samo. Jaka może być jeszcze przyczyna?
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Czy kąt może się sam przestawić, nic nie było robione?Pasek sprawdzę jutro i napiszę, paliwo raczej się nie cofa bo miałem bezpośrednio bańkę do pompy i to samo.
[ Dodano: 2013-08-20, 09:35 ]
Pasek leży równo.
[ Dodano: 2013-08-22, 17:56 ]
Koledzy więc mam oddać pompę do regeneracji czy szukać gdzie indziej?
[ Dodano: 2013-08-20, 09:35 ]
Pasek leży równo.
[ Dodano: 2013-08-22, 17:56 ]
Koledzy więc mam oddać pompę do regeneracji czy szukać gdzie indziej?
-
- Forum Audi 80
Sparciałe przewody paliwa, nieszczelnosci.joint32 pisze:Miałem podłączoną samą bańkę z ropą do pompy i też było to samo, jeśli się cofa to jaka może być przyczyna?
Ale pomijając podpowiedzi kolegów i Twoja bańkę podłaczoną z ominieciem zbirnika jak bym spóbowął podgrzac mu świece i dac samostartu do filtra powietrza (chodzi o sprawdzenie czy wina lezy po stronie zasysania paliwa czy po stronie mieszania mieszanki przed spreżaniem). Podając samostart masz gotową mieszankę, podając paliwo nie stwierdzisz jednoznacznie co jest przyczyna niepalenia.
No ale ja moze sie nie znam
Dziś poprawiłem przewody paliwowe, obciąłem kawałki gdzie były zaciśnięte opaski, popuściłem korek od wlewu i dmuchnąłem zasilaniem w stronę baku. Niby odpalił od strzała, ale dokładnie będzie wiadomo jutro.
[ Dodano: 2013-09-03, 21:15 ]
Wygląda na to że, problem rozwiązany odpala tak jak przedtem. Problemem była pewnie nieszczelność przy którymś wężyku. Dziękuje za podpowiedzi
[ Dodano: 2013-09-03, 21:15 ]
Wygląda na to że, problem rozwiązany odpala tak jak przedtem. Problemem była pewnie nieszczelność przy którymś wężyku. Dziękuje za podpowiedzi