Witam mam problem przy silniku znajduje sie taki oto mechanizm zauwazylem, ze z niego cos cieknie poniewaz rurka znajdujaca sie pod nim az zardzewiala podejrzewam , ze to plyn chlodniczy bo mi go znacznie ubywa ale nie mam pewnosci. Moje pytanie brzmi co to jest ? jaka role spelnia ? i jak to ewentualnie naprawic? przepraszam za jakosc fotek ale robione tylko telefonem. Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Nazywaj poprawnie tematy.
[1.9TD AAZ]dziwny wyciek
[1.9TD AAZ]dziwny wyciek
Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 18:28 przez murano, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dodam tylko że u mnie w SB (pompka jest nieco inna ale zasada działania ta sama) przez dwa i pół roku jak miałem B3 włączyła mi się tylko 2 razy i to tylko przy bardzo dużych upałach. Jeśli będziesz uważał turbiny rozsądnie, czyli odczekasz chwilę przed zgaszeniem silnika po ostrym katowaniu to braku pompki zupełnie nie odczujesz.
u niego ona nie jest do T , i zapewne ma K14Labiel pisze:Dodam tylko że u mnie w SB (pompka jest nieco inna ale zasada działania ta sama) przez dwa i pół roku jak miałem B3 włączyła mi się tylko 2 razy i to tylko przy bardzo dużych upałach. Jeśli będziesz uważał turbiny rozsądnie, czyli odczekasz chwilę przed zgaszeniem silnika po ostrym katowaniu to braku pompki zupełnie nie odczujesz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: