Witam.
Mam pytanko do was.
Chciałbym coś zrobić ze swoim audi, żeby nie było takie mulne.
Kupiłem już boost pina, założyłem, ale dalej muł.
Myslałem o załozeniu intercoolera z TDI do mojego TD i nie wiem co robić. Czy to poprawi osiagi mojej audi czy nic nie da. Aha czytałem gdzies na forach, że zależy od tego jaką masz turbine. Moja turbina to KKK (K03). Czy to wogóle da sie zamontowac jakąś do TD?
Prosze o pomoc.
[80/AAZ] Intercooler
[80/AAZ] Intercooler
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 00:19 przez kurtzzz17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=24555 coś może tu znajdziesz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Czyli że wymiana pina nic nie dała ? Trochę to dziwne bo powinna być wyrażnie odczuwalna zmaiana nawet bez podkręcania dawki i ciśnienia .Sam ic nie dodaje mocy a tylko powoduje że po zagrzaniu auta jej nie ubywa na skutek gorącego powietrza w dolocie ,bo ic go schładza .Sprawdż czy mechanizm LDA w pompie działa prawidłowo a w szczególności czy po wyjęciu pina i naciśnieciu cięgna gazu wysuwa się rysik w pompie po którym chodzi pin .Powinien się wysuwać ok.4-5 mm .No i spróbuj podkręcić dawkę na pompie bo być może ktoś tam grzebał i zmniejszył ,pół obrotu śrubą powinno dać wyrażną zmianękurtzzz17 pisze:Kupiłem już boost pina, założyłem, ale dalej muł.
to najmniejsza turbina...kurtzzz17 pisze:Moja turbina to KKK (K03)
k14 to "minimum jakie trzeba" mieć
IC spowoduje, że auto nie będzie puchło... ale mocy nie przybędzie... tzn auto póki nie jest nagrzane to ma więcej mocy, np. w zimę jest bestia a w lato przymula ;D
IC spowoduje, że w lato też będzie zapitalać
Jak coś to mam do sprzedania: kkk k14 (bo u siebie wymieniłem na Garrett T3, ekwiwalent kkk k24)
i IC od TDI (bez rurek i kierownicy powietrza)...