[80 B3 1,6TD] Jak przerobić "ssanie" ręczne na aut
[80 B3 1,6TD] Jak przerobić "ssanie" ręczne na aut
Witam!
Pytanie jak w temacie. Aktualnie mam wysuwaną wajchę, którą reguluję (w zimę szczególnie) wolne obroty, a ciekawi mnie jak się pozbyć tej niedogodności
Pytanie jak w temacie. Aktualnie mam wysuwaną wajchę, którą reguluję (w zimę szczególnie) wolne obroty, a ciekawi mnie jak się pozbyć tej niedogodności
Ostatnio zmieniony 04 mar 2007, 12:30 przez mymaney, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam. Jeżeli chcesz to możesz w swoim aucie zamontować ssanie automatyczne bez wiekszego problemu. Popatrz na diesle w wykonaniu np Renault tam jest coś takiego zrobione. Ma to postać walca o średnicy 3 cm i wysokości 6 cm z linką (cięgno Bowdena), która jest podlączona do pompy wtryskowej. Urządzenie wykorzystuje efekt rozszerzalności cieplnej. Koszt przeróbki niewielki.
pytanie brzmi: kiedy należy stosować ssanie ręczne? w sumie można wykorzystać czujnik temp płynu... jesli temp jest niska to autoamtycznie ssanie może być załączone na np 30s... jeśli temp jest wyższa to ssanie się nie włącza - podobnie jak ze świecami żarowymi
ale dla mnie jest to bezsensowne... włączasz ssanie wtedy kiedy Ci potrzeba i niech tak lepiej zostanie
ale dla mnie jest to bezsensowne... włączasz ssanie wtedy kiedy Ci potrzeba i niech tak lepiej zostanie