[B4]Problem po uszczelnieniu pompy.
[B4]Problem po uszczelnieniu pompy.
[80 B4 1.9TD AAZ] Witam. Mam problem po uszczelnieniu pompy. Autko jest wyraźnie słabsze, szarpie przy zamianach biegów. Myślę, że chodzi głównie o rysik, który przed uszczelnieniem wysuwał się po dodaniu gazu. Teraz stoi w jednym miejscu, nie da się go nawet popchnąć. Na styk wchodzi pin. Czy z czasem sam zacznie chodzić, czy też możliwe że pompiarz złożył nie tak jak trzeba??
Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 10:51 przez wojtash, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zapłaciłeś za robotę :?: to jedż niech doprowadzi to do normalnego stanu ...Bo szlag mnie trafia jak coś takiego czytam :roll:wojtash pisze:Mam problem po uszczelnieniu pompy. Autko jest wyraźnie słabsze, szarpie przy zamianach biegów. Myślę, że chodzi głównie o rysik, który przed uszczelnieniem wysuwał się po dodaniu gazu. Teraz stoi w jednym miejscu, nie da się go nawet popchnąć. Na styk wchodzi pin. Czy z czasem sam zacznie chodzić, czy też możliwe że pompiarz złożył nie tak jak trzeba??
Kolego, czy ten rysik ma wychodzić przy dodaniu gazu? (przy zgaszonym silniku) Pompiarz twierdzi że on chodzi na podciśnieniu, jak jest wszystko poskręcane, przy normalnej jeździe. Dlatego pytam, bo nie wiem czy ma racje.MUNIOR pisze:Zapłaciłeś za robotę :?: to jedż niech doprowadzi to do normalnego stanu ...Bo szlag mnie trafia jak coś takiego czytam :roll:wojtash pisze:Mam problem po uszczelnieniu pompy. Autko jest wyraźnie słabsze, szarpie przy zamianach biegów. Myślę, że chodzi głównie o rysik, który przed uszczelnieniem wysuwał się po dodaniu gazu. Teraz stoi w jednym miejscu, nie da się go nawet popchnąć. Na styk wchodzi pin. Czy z czasem sam zacznie chodzić, czy też możliwe że pompiarz złożył nie tak jak trzeba??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Który rysik :?: Bo jeśli chodzi ci o boost pin ,czyli to z membraną co siedzi w "grzybie "LDA to przy dodawaniu gazu nie sprawdzisz czy chodzi,bo niby jak tam zajrzysz :?: ...Boost pin idzie w dół pod wpływem cisnienia doładowania ,jak wszystko jest poskręcane i na swoim miejscu ....A jesli pytasz o rysik który widać po wyciągnieciu pina ,to jak najbardziej powinien się wysunąć przy dodaniu gazu ...i sam nie wróci bo trzeba go czymś cofnąć 8-)wojtash pisze:czy ten rysik ma wychodzić przy dodaniu gazu?
O ile pomylił podciśnienie z ciśnieniem ,to się z nim zgodzęwojtash pisze:Pompiarz twierdzi że on chodzi na podciśnieniu, jak jest wszystko poskręcane, przy normalnej jeździe.