odnośnie pompy wtryskowej :mrgreen:fredi99vv pisze:VISION cos ty sie tak czepil tego kola od pompy oleju ,nawet gdyby mialo luz to idacy prawidlowym torem pasek niepozwoli sie przesuwac walkowi do ktorego owo kolo jest przykrecone.
[B3 1.6TD] problem z rozrządem
Witaj, kiedyś miałem podobny problem. Musiałem wymienić pompę i udało mi się dorwać od golfa II z silnikiem o takiej samej mocy. Pompę kupiłem bez koła zębatego, więc założyłem swoje koło ze starej pompy. Okazało się, że po zamontowaniu rzeczywiście koło zębate pompy nie jest w linii z kołem rozrządu, a pasek schodzi z koła pompy. Początkowo też myślałem, że jest to kwestia złego montażu, jednak po ponownym założeniu starej pompy wszystko było idealnie. Znowu założyłem nową pompę i lipa koła nie grają osiowo. Okazało się, że stożki jednak minimalnie różnią się od siebie. Być może dając pompę do regeneracji dostałeś ją z powrotem z innym kołem zębatym, lub być może wymieniony został stożek napędowy. Raczej niemożliwe żebyś źle osadził koło na stożku, ponieważ masz śrubę kontrującą, którą wszystko przykręcasz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie było mnie trochę więc piszę Problem po części rozwiązany, musiałem z jednej strony podłożyć podkładki pod podstawę pompy bo nic innego nie pomagało. Demontaż i ponowne skręcenie nic nie dało, nawet inne mocowania pompy nie naprawiły problemu. Wygląda jakby wina leżała w podstawie pompy- skrzywiona podstawa??? Jest to możliwe? Więc poszły podkładki i jest OK Lekki drut ale to było jedyne wyjście
Pozdro :mrgreen:
Pozdro :mrgreen: