Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9TD AAZ avant] SŁABY?

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 04 sie 2011, 13:58

Masz pompe z LDA czyli lepszą. Nie znam się na tym co tam w środku jest, ale myśle że da się ją uratować. Na forum są osoby które zajmują się naprawą takich rzeczy. Dodatkowo jak ktoś będzie to naprawiał, to wstawic pina z 1,6td i jazda :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Vision
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Vision » 04 sie 2011, 21:07

ferrador pisze: Sęk w tym, że jest podobno problem z kupnem takiej membrany w dzisiejszych czasach. Stad sugestia o używce.
no jest , nowa 30 PLN ;-)

ferrador
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ferrador » 04 sie 2011, 22:10

Vision pisze:no jest , nowa 30 PLN ;-)
Ha, no to gicior. Jakbyś był tak uprzejmy kolego i podesłał jakieś namiary, gdzie można by to nabyć, byłbym wdzięczny.
Jednak jak pisałem, cokolwiek będę robił, to najwcześniej we wrześniu, jak wrócę do kraju. Niestety, życie "na osi" ;) zmusza mnie do 4-tygogniowych przerw w korzystaniu z "Lord of the Rings". A to, co kobitka nim wyjeździ w międzyczasie, to raczej w pełni użytkowaniem nazwać nie można. Swoją drogą, Vision, ile byś sobie cenił tego AAZeta? A miałbyś może skrzynię do niego? Bodajże CDY tam jest.
Tak więc, dzięki chłopaki za pomoc, rady i podpowiedzi. Pozwolę sobie odświeżyć temat za 4 tygodnie, choćby na PW. Pozdrowionka

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 04 sie 2011, 22:35

ferrador, Masz pompę z LDA <piwo>
Zmień ori boost- pin na taki z 1.6 TD.... Wtedy moc powinna odczuwalnie wzrosnąć ,a jeszcze bardziej moment obrotowy.
Skutek uboczny jest taki- czarny dym jak depniesz od dołu.
Oczywiście membrana musi być cała, aby pin spełnił swoją rolę.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 05 sie 2011, 14:08

andi77 pisze:Zmień ori boost- pin na taki z 1.6 TD..
Ori z 1,6 td ma 11mm średnicy ,a w LDA AAZeta siedzi 12 mm ,w związku z czym ori z 1,6 td lata sobie z 1 mm luzem na boki co raczej dobrze nie wpływa na jego działanie ,miało się AAZeta to się temat pinów przerobiło :mrgreen: Jakby coś to mam 12mm piny ;-)

ferrador
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ferrador » 08 wrz 2011, 09:50

Jak obiecałem, jest wrzesień i wracam do tematu. W zasadzie, żeby go zamknąć, choć niechętnie, bo dużo się nauczyłem od Was i cieszy mnie świadomość, że są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie,, którzy służą choćby radą;)
Autko zrobione. 8 stówek znów popłynęło, ale warto było, bo tera wiem, że jadę. Moje magiczne 75 horsów nareszcie przyjemnie świszczy i pozwala mi np. wyprzedzić ciężarówkę przy 100km/h, heheh.
Dlaczego 8 stówek? Regeneracja pompy (membrana, cieknące oringi i nieszczelna głowiczka) plus regulacja ciśnień w turbie, wymiana uszczelki bagnetu i parę innych drobiazgów których pojedyncza cena sięgała mniej niż 10 PLN, ale całokształt... O ZGROZO! Mówi się trudno.
Bądź co bądź, mój Lord of the Rings śmiga, aż miło.
andi77 pisze:ferrador, (...)
Zmień ori boost- pin na taki z 1.6 TD.... Wtedy moc powinna odczuwalnie wzrosnąć ,a jeszcze bardziej moment obrotowy. (...)
Cóż, nie ukrywam, że zastanawiałem się nad tym, jednak odpuszczę, gdyż to co mam w zupełności mi wystarczy. Przyspiesza ładnie, pracuje równo, TROCHĘ przykopci tylko przy nagłym wciśnięciu gazu np. do wyprzedzania z redukcją [widziałem 2-3 latki, które obowiązkowo trza było wyprzedzić bo jazda za nimi była jak jazda w nocy na nieoświetlonej drodze (zasłona z czarnego dymu, niczym z BONDa)], więc też się nie czepiam. Podziękowania koledzy jeszcze raz za rady i sugestie. Pozdrawiam i <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl