Cześć, wiem, że są już tematy o takim samym tytule, ale niestety w żadnym z nich nie znalazłam przyczyny problemu.
Mianowicie chodzi migającą kontrolkę płynu chłodniczego, zaczyna mrygać już po przekręceniu na zapłon, i mryga dalej w trakcie jazdy, jednak w dłuższej trasie czasami na chwile przestaje, ale potem znowu zaczyna.
Mam też problem z grzaniem świec, gdy niebieski czujnik temperatury znajdujący się na króćcu przy silniku jest podłączony, świece w ogóle nie grzeją, czy to 20 czy -20 stopni, a auto nie odpala. Wymieniłam go, ale żaden z dwóch problemów nie ustał, po odłączeniu czujnika świece grzeją, ale bardzo długo.
Sprawdzałam też czujnik w zbiorniczku wyrównawczym, podpinałam, czyściłam kostkę, robiłam zwarcie ale kontrolka nie przestała migać nawet na sekundę. Pasek od pompy wody w porządku, Płyn chłodniczy dolany na max, a temperatura na zegarach w porządku. Co może być przyczyną? i czy te dwie usterki w ogóle ze sobą się łączą?
[B4 1.9 1Z] Migająca kontrolka temperatury płynu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Nikola
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [B4 1.9 1Z] Migająca kontrolka temperatury płynu
Odłącz siwy czujnik 3pin jak przestanie migać to go wymień. Te dwie rzeczy nie można łączyć to inna para kaloszy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1.9 1Z] Migająca kontrolka temperatury płynu
Co do migającej kontrolki płynu , to z tyłu głowicy znajduje się szary czujnik temperatury płynu ( Jeśli nie posiadasz klimatyzacji ) .
Co do grzania świec żarowych , to a to odpowiada niebieski czujnik temperatury płynu.
Jak masz mozliwość , to przydałoby się podłaczyć autem z programem diagnostycznym VCDS czy Vag i odczytać temperaturę płynu jaką widzi ECU.
Co do grzania świec żarowych , to a to odpowiada niebieski czujnik temperatury płynu.
Jak masz mozliwość , to przydałoby się podłaczyć autem z programem diagnostycznym VCDS czy Vag i odczytać temperaturę płynu jaką widzi ECU.