Witam was, chcial bym sie deko proadzic
silnik znacie, wyczyszczony dolot, wolna odma, zaslepiony egr, powiedzial bym iga, mialem kiedys problem z wtryskiem sterujacym i trafily mi sie wtryski ASV w dobrej cenie, co sie okazalo po tem w dobrym stanie
plan jest na czipa, kostrz sugeruje ze LEPEIJ bylo by komp'a 16bit, nie ukrywam ze tez m.in/ chodzi mi o kase, planow wiecej nie mam co do silnika
gdzie dylemat, zastanawiam sie czy nie lepiej, najprosciej bylo by zamienic asv na afn i najzwyczajniej 8bit, co o tym panowie myslicie?
[b4 1.9 tdi 1z asv] chip, porada
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
pierburga masz? Powiem Ci tak... na 8 bez wtrysków było fajnie ale dopiero po zmianie na 16 był kosmos :] Jak już robić to raz a dobrze żeby potem zaraz nie żałować <ok>
Wtrysków bym nie zmieniał bo i po co? Różnią się ciśnieniem "przedwtrysku" - 220 Bar w AFN chyba 190. W obu przypadkach wtrysk zasadniczy to 300Bar.
Wtrysków bym nie zmieniał bo i po co? Różnią się ciśnieniem "przedwtrysku" - 220 Bar w AFN chyba 190. W obu przypadkach wtrysk zasadniczy to 300Bar.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
mało tematów? http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
powiem ci ze teraz jest pochmurno, chlodno na dworze i pali na "dotyk", w zimie to sie zgodze ze lipa, tylko juz sam nie wiem czy to nie przez nie szczelnosc w zasilaniu paliwemKrzysiek 84 pisze:przy 220/300 bedziesz musial dłużej krecic rozrusznikiem by auto zapalilo.
Kostrz ma wtryski z volvo to wez od razu te wtryski plus komp 16 bit z softem pod te wtryski i bedzie po problemie.
mailes stycznosc z takim configiem?
@gibaj: wybacz ale akurat podobnego tematu nie bylo, wiekrzosc to wtryski AFN i nie widzialem zeby sie ktos bawil z ASV...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin