[ Dodano: 2011-03-17, 20:46 ]
takie uszczelki będą dobre??
no dolewam,jakiś litr na tysiąc km,co do tego wycieku co pisałem,napewno nie leje spod dekla zaworów bo cała ścianka głowicy jest sucha,olej pojawia się dopiero w okolicy uszczelki głowicy i kolektora wydechowego,uszczelkę raczej pomijam bo jest nowaA co do ubytków to dolewasz coś oleju czy tylko raz jest więcej raz mniej.Zrób może z 1000km i wtedy sprawdź poziom.Olej przy kolektorze może być z góry np z uszczelki kolektora dolotowego,uszczelki pokrywy no i przewodów od turba.Wszytko po kolei musisz sprawdzić.
mam już zrobione 7 tyś km od remontu,czy jest możliwe że jeszcze się nie dotarły?Kolego po remoncie takim chwile musisz pojeździć bo pierścienie się jeszcze nie ułożyły i dlatego wyrzuca olej na wydech jeszcze
jest jeszcze jedno miejsce z ktorego moze a nie musi, u mnie w silniku, wymienialem z kolega rozrzad, zdjelismy "dolne kolo" i ukazał sie stary orginalny seger na wale z ktorego "pciekalo", nie jest to wielki wyciek ale zawsze cos tam saczy sie... jak by czlowiek sie lepiej do tego przygotowal to by sie to od razu jakos zmienilo, raz a dobrze...bozmek pisze:po 7 tys to już na pewno się ułożyły a może sączy z uszczelniacza wałka rozrzadu?