W moim przypadku raczej na 100% to nastawnik bo tak samo szarpie jak przed tym czyszczeniem w zeszłym roku. Kiedy zrobił mi ten mechanik to było świetnie, normalnie można było jechać na 5 biegu 40km/h i szarpania nie było takiego. Nawet auto lepiej reagowało na gaz. No ale minęło pół roku i znów to samo! Możliwe ze słabo wyczyścił mi i dlatego szukam kogoś w Kujawsko-Pomorskim kto by to konkretnie mi zrobił. Kto miał już takie szarpanie to wie jakie to denerwujące
Znacie kogoś z mojego województwa badź Wielkkopolskiego czy sąsiadującego z moim co by wyczyścił jak trzeba?????
[B4 TDI 1Z] Czyszczenie nastawnika
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Normalnie to się tak nie jezdzi 8-) ,bo to bardzo niezdrowe przeciązanie silnika ...ale w celach testowych przez krótką chwilę mozna i czasem trzebaknagooss pisze:normalnie można było jechać na 5 biegu 40km/h i szarpania nie było takiego
[ Dodano: 2013-04-09, 11:40 ]
Jak czujesz się na siłach wymienić samemu ,to wyciągaj ten nastawnik ,a ja wyślę ci wyczyszczony ...Ale jak się nie czujesz na siłach i nie masz czym ustawić dawki ,to lepiej się nie czepiaj ,bo robota niby prosta ,ale dla kogoś kto wie na co musi uważać i chociaż się przygotował teoretycznie ...kto nie wie kompletnie w czym rzecz ,lepiej niech się za to nie bierze ,bo może sobie biedy narobićZnacie kogoś z mojego województwa badź Wielkkopolskiego czy sąsiadującego z moim co by wyczyścił jak trzeba?????
oj tak i piszemy to z sympatią. nie kazdy zna sie na wszystkim....MUNIOR pisze:.kto nie wie kompletnie w czym rzecz ,lepiej niech się za to nie bierze ,bo może sobie biedy narobić
Ecu nie pozwoli na taką jazdeknagooss pisze:normalnie można było jechać na 5 biegu 40km/h i szarpania nie było
Wolne obroty wynoszą 900... jazda bez gazu na piątym biegu to bedzie okolo 50 kmh (plus minus 5kmh).
Ale tak czy inaczej zdrowy silnik na prostej drodze powinien bez wiekszych problemów jechać na piątym biegu bez gazu, oczywiście bez żadnego szarpania. Nawet można przyspieszyc w takich warunkach - nie powinno byc w tym zadnych problemów oprocz tego że bedzie wolno się rozpędzał.
Wolę nie tykać tego sam by póżniej "nie płakać".MUNIOR pisze:Jak czujesz się na siłach wymienić samemu ,to wyciągaj ten nastawnik ,a ja wyślę ci wyczyszczony ...Ale jak się nie czujesz na siłach i nie masz czym ustawić dawki ,to lepiej się nie czepiaj ,bo robota niby prosta ,ale dla kogoś kto wie na co musi uważać i chociaż się przygotował teoretycznie ...kto nie wie kompletnie w czym rzecz ,lepiej niech się za to nie bierze ,bo może sobie biedy narobić
bede musiał jakos poszukać u mnie kogoś kto mi wyczyści pożądnie.... ale o sumiennego fachowca bardzo trudno!!!