[80 B4 1.9 TDI 1Z] czyszczenie przepływomierza Pierburg
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Bo to najlepszy sposób ,zamiast zatkania ręką ,ja "zaślepiam "folią ,do środka jakiejś szybko odparowującej benzynki ,lub rozpuszczalnika ,mieszamy wylewamy i gotowe <ok> Szybko i bez kosztów ,jak przepływka sprawna ,tylko zabrudzona to będzie ok ,jak nie sprawna to zeby nie wiem czym czyścić to nie pomożeUKI_XX pisze:jak nie chciało mi się ściągać siatki to zatkałem przepływkę ręką i wlałem jakieś 50ml nitro, potem drugą ręką zatkałem od góry i zrobiłem małego shake'a, czarny syf wylałem i było ok
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Czyściłem wczoraj jak MUNIOR, tylko IPA ale o dziwo syf został nic nie wzięło :evil:
ile trzeba było "robić tego shake'a" - może IPA się do tego nie nadaje ?
ja mam w przepływce syf- jakby mix tłuszczu z kurzem - ale tylko na bocznych ściankach przepływki
ja mam w przepływce syf- jakby mix tłuszczu z kurzem - ale tylko na bocznych ściankach przepływki
benzynka ? jakas specjalna ?MUNIOR pisze: szybko odparowującej benzynki ,lub rozpuszczalnika
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Kamil ,jak czyściłeś i zostaje na bocznych ściankach ,to spróbuj jakimś nitro .olej z kurzem musi rozpuscić.A czyścisz bo ci sie wydaje że żle przepływka wskazuje :?: sprawdzałeś vagiem jej wskazania :?: Bo to co jest na bocznych sciankach ,raczej na jej wskazania nie ma wpływuhackthemilk pisze:Czyściłem wczoraj jak MUNIOR, tylko IPA ale o dziwo syf został nic nie wzięło :evil:
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80