[80 B4 1.9 TDI 1Z] dymi na biało
[80 B4 1.9 TDI 1Z] dymi na biało
Witam
oddałem do regulaji wtryski i po 200km zaczął dymić na biało i to bardzo mocno, czy wtryski maja na to wpływ a może turbina?
oddałem do regulaji wtryski i po 200km zaczął dymić na biało i to bardzo mocno, czy wtryski maja na to wpływ a może turbina?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
tak tez tak jest ale tak jak kolega wspomnial jak sie zagrzeje przestaje kopcic wiec jak dla mnie jest ok a potwierdzenie tylko w zbiorniczku wyrownawczym jesli ubywa plyn to niestety uszczelka radze szybko to sprawdzic..cygan pisze:W silniku benzynowym jak kopci na biało to może być walnięta uszczelka pod głowicą, moze w dieselach też tak jest...
Witam panowie ja też mam probe z białym dymem.
tylko że jak stoję na postoju z 5-10 min.to po wciśnięciu gazu do połowy to wali gęstym białym dymem a śmierdzi tak jak olej silnikowy.
Maj problem zaczął się od momentu wymiany skrzyni biegum.
A co ciekawe silnik zaczął pracować twardo i wpadać w jakieś dziwne wibracje od tamtej pory.
silnik jest na BOSCH 1.9 TDI.
MOŻE KTOŚ MA JAKIŚ POMYSŁ NA TE CUDA :shock:
tylko że jak stoję na postoju z 5-10 min.to po wciśnięciu gazu do połowy to wali gęstym białym dymem a śmierdzi tak jak olej silnikowy.
Maj problem zaczął się od momentu wymiany skrzyni biegum.
A co ciekawe silnik zaczął pracować twardo i wpadać w jakieś dziwne wibracje od tamtej pory.
silnik jest na BOSCH 1.9 TDI.
MOŻE KTOŚ MA JAKIŚ POMYSŁ NA TE CUDA :shock:
-
- Forum Audi 80
jeśli wżyć grupie 000 BS to kąt wtrysku mieści się między 50-65
dawka paliwa waha się między 18-22
A może to wtryski lejom i :?: jest podobny efekt co przestawiony kąt wtrysku
a najbardziej zastanawia mnie jedno bo wczoraj zrobiłem 1092 km na jednym zbiorniku i to jest dziwne
:mrgreen:
A co najdziwniejsze to trochę osłab
dawka paliwa waha się między 18-22
A może to wtryski lejom i :?: jest podobny efekt co przestawiony kąt wtrysku
a najbardziej zastanawia mnie jedno bo wczoraj zrobiłem 1092 km na jednym zbiorniku i to jest dziwne
:mrgreen:
A co najdziwniejsze to trochę osłab
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Przy lejących wtryskach miałbyś raczej czarny dym, spadek mocy, kłopoty z odpalaniem itp.jetta1911 pisze:A może to wtryski lejom i :?: jest podobny efekt co przestawiony kąt wtrysku
Mi to bardziej pasuje na wyciek z turbiny po stronie gorącej. Stoisz na światła, olej zbiera się w układzie wydechowym, dajesz gaz i masz momentalnie sporą zasłonę. Wujaszek miał coś takiego u siebie.jetta1911 pisze:tylko że jak stoję na postoju z 5-10 min.to po wciśnięciu gazu do połowy to wali gęstym białym dymem a śmierdzi tak jak olej silnikowy.