Witam.
Mam taki dziwny problem ze swoją niedawno zakupioną A4. Ogólnie pali dobrze ale ma jakieś odchyły bo nieraz pali dobrze a nieraz trzeba ją pokręcić. W mrozy paliła dobrze a teraz to ruletka albo zapali od razu albo trzeba pokręcić. Świece nie mają znaczenia. Czy podgrzeją czy nie to i tak ruletka :roll: . Nie podpinałem auta pod VAG-a bo nie mam gdzie. U mnie w okolicy nie ma kumatych mechaników . Także zwracam się z prośbą do was może ktoś coś podpowie.
Załączam filmik:
http://w679.wrzuta.pl/film/3jFItrsOEym/05032012022
http://w679.wrzuta.pl/film/1nzPU58z1vQ/23012012015
[A4 B5 1.9 TDI 1Z] Dziwny problem z odpalaniem
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na podstawie filmików ,to można sobie tylko pogdybać ...nic konkretnego się nie dowiesz .Posprawdzaj to co możesz bez vaga ,czyli czy nie ma powietrza w przewodach paliwowych.Przyjrzyj się wszystkim wężykom związanym z zasilaniem i powrotem paliwa ...tym przelewowym na wtryskiwaczach również Jak wszystko będzie szczelne ,to pozostaje tylko podpiecie vaga i sprawdzenie statycznego kąta wtrysku i dawki paliwa ....no i nowsze A4 lat 98-99 na nowszym dwuwtykowym sterowniku maja niestety" wadę fabryczną "sterownika ,efekt nadgorliwości twórców programuŁukasz1990 pisze:Mam taki dziwny problem ze swoją niedawno zakupioną A4. Ogólnie pali dobrze ale ma jakieś odchyły bo nieraz pali dobrze a nieraz trzeba ją pokręcić. W mrozy paliła dobrze a teraz to ruletka albo zapali od razu albo trzeba pokręcić. Świece nie mają znaczenia. Czy podgrzeją czy nie to i tak ruletka :roll: . Nie podpinałem auta pod VAG-a bo nie mam gdzie. U mnie w okolicy nie ma kumatych mechaników . Także zwracam się z prośbą do was może ktoś coś podpowie.
Załączam filmik:
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
Dzięki za rady to co da się zrobić bez VAG-a postaram się ogarnąć. A jak będzie interfejs to będziemy myśleć dalej. Moja jest z 1996 roku .
[ Dodano: 2012-08-31, 22:18 ]
Po długim zmaganiu problem rozwiązany.
Winna okazała się głowiczka filtra paliwa. Kruciec, z którego doprowadzane jest paliwo do pompy stracił szczelność co skutkowało zapowietrzaniem się układu paliwowego.
Po wymianie całej głowiczki auto pali tak jak powinno.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomocne rady
[ Dodano: 2012-08-31, 22:18 ]
Po długim zmaganiu problem rozwiązany.
Winna okazała się głowiczka filtra paliwa. Kruciec, z którego doprowadzane jest paliwo do pompy stracił szczelność co skutkowało zapowietrzaniem się układu paliwowego.
Po wymianie całej głowiczki auto pali tak jak powinno.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomocne rady