[B4 1Z] gasnie po odpaleniu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Grubość 2,5mm ,resztę wymiarów ciężko złapać na lużnym oringu ale rozmiar głowiczki w tym miejscu to 63,5mmmagdabmw pisze:Koledzy jaki jest wymiar oringu pod tłokorozddzielacz ten duży okrągły pompa bosch vp-37
Jak kapie z tamtąd po zgaszeniu silnika ,to jak najbardziej ...miałem kiedyś przypadek że leciało prawie ciurkiem ...ciezko było odpalić ,bo silnik łapał z wielkim trudem po dobrych kilku sekundach kręcenia .Oring nie dał sie zdjąć normalnie ,bo łamał się po kawałeczku ,po prostu zrobił się plastikowy :roll:magdabmw pisze:czy ten oring i jego uszkodzenie może powodować zapowietrzanie się pompy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie myślałem ale też żałuję ze nie mieszkam gdzieś w samym środku kraju Tyle ludzi użera się ze swoimi tedeikami ,jeżdząc po mechanikach co nie mają zielonego pojęcia gdzie ręce włożyć :roll: wymieniają na chybił trafił ,każą regenerować dobre turbiny ,wymieniać ,o zgrozo , ori poduszki na nowe :roll: a ja ma raczej nie wiele okazji, żeby całą swoją wiedzę wykorzystać w praktyce ale jak już ktoś wpadnie ,to przynajmniej nie wyda jednej niepotrzebnej złotówki i odjeżdzajac , wie że nie na darmo się do mnie wybrał 8-)joint32 pisze:Dobrze mają ci którzy do Muniora mają blisko:)Munior nie myślałeś o przeprowadzce w centralną Polskę wszyscy mieli by bliżęj :mrgreen:
który zestaw z allegro muszę kupić żeby był ten oring pod tłokorozdzielacz nie chcę kupić niewłaściwego czy ten będzie dobry http://allegro.pl/uszczelki-pompy-vp37- ... tabsAnchor
Koledzy problem znowu powrócił było dobrze około 2 miesięcy po uszczelnieniu pompy autko paliło od strzała. Teraz jest tak jak wcześniej jak odpalę to muszę trzymać na gazie bo jak puszczę to auto gaśnie natychmiast po rozgrzaniu sie po kilku minutach chodzi normalnie nie gasnie. powietrza w przewodach nie ma filtr zmieniany audi z 1993r. styczen co to moze byc a i jeszcze jedno nie mam immo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt: