[b4 1Z] Gdzie znajduje sie intercooler
-
- Forum Audi 80
[b4 1Z] Gdzie znajduje sie intercooler
Witam wszystkich . Jako że chciałbym u siebie przeczyścić intercooler mam pytanko. Gdzie on sie dokładnie znajduje i co trzeba zdemontować zeby go wyjąć:) Jeżeli ktoś juz to robił to proszę o rady, a być może jakąś fotorelacje :mrgreen:
Zdejmujesz dolną osłone, odkręcasz tunel który doprowadza powietrze z kratki w przednim zderzaku i musisz troszeczke odsłonić nadkole.
Intercooler przymocowany jest do takiej rozpórki 2 nakrętkami (u mnie na klucz 13). Jak je odkręcisz to stuknij w Intercooler tak aby sie przesuną w prawo zejdzie on z takiego bolca. Póżniej tylko zdejmujesz przewód prowadzący do ECU i przedowy prowadzące do silnika.
robota na 2 godzinki z montażem i browarkiem.
Zeberka intercoolera możesz spokojnie wymyć myjką ciśnieniową, pod warunkiem, że będziesz prowadził strumień pod kątem prostym, u mnie nic sie nie pozaginało.
Powodzenia.
Intercooler przymocowany jest do takiej rozpórki 2 nakrętkami (u mnie na klucz 13). Jak je odkręcisz to stuknij w Intercooler tak aby sie przesuną w prawo zejdzie on z takiego bolca. Póżniej tylko zdejmujesz przewód prowadzący do ECU i przedowy prowadzące do silnika.
robota na 2 godzinki z montażem i browarkiem.
Zeberka intercoolera możesz spokojnie wymyć myjką ciśnieniową, pod warunkiem, że będziesz prowadził strumień pod kątem prostym, u mnie nic sie nie pozaginało.
Powodzenia.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nawet bardzo dobrze.Michal_zgora pisze: Swoją drogą Audi praktycznie mi nie dymi przy dodawaniu gazu.
Pytanie tylko jak jeździsz, jak spokojnie to raczej rzadko jakiś dym zobaczysz.
Ja u siebie ostatnio pojeździłem spokojnie, a dzisiaj mnie coś wzięło i pokręciłem go ponad 4000 i wypluł cały syf który nazbierał w tłumiku. A chmura była odpowiednia <ok>
-
- Forum Audi 80