Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[tdi][asv] ibiza kopci na biało / blokuje silnik

ODPOWIEDZ
matig
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[tdi][asv] ibiza kopci na biało / blokuje silnik

Post autor: matig » 05 kwie 2013, 20:21

witam mam pewnien problem z samochodem .... gdy stoję z górki silnikiem w dół to po paru minutach nie odpale silnika , nawet rozrusznik nie przekręci silnikiem pomaga przepchnięcie na biegu :/ po tym odpala normalnie leć bardzo bardzo kopci na biało:/ doda że oleju ubywa :/ nie jestem w stanie powiedzieć ile ale powiedzmy ze na 300km z max na bagnecie schodzi do min :/ dzieje się tak od czsu gdy na autostradzie odkęciłą się rurka od spływu oleju :/ dodam ze kompresja na tłokach idąc od rozrządu 32 ,28 .30 ,28 bar samochód ma powera jak zawsze i odpala normalnie na tyk . mozecie coś doradzić czemu i któredy mozę spływac olej na tłoki że go potem kompresja blokuje , dzieje się to tylko jak zaparkuje lub postawie na pare chwil z górki silnikiem na dół tak to wogóle nie kopci na biało .
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2013, 21:06 przez matig, łącznie zmieniany 1 raz.

pawelk2002
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelk2002 » 05 kwie 2013, 21:00

Odkręciła się rurka i co jechałeś bez oleju. Musisz zrzucić głowicę i zobaczyć w jakim stanie są cylindry i pierścienie potem wymienisz uszczelniacze i oglądnij dół jak ci bierze na 300km taką ilość to masz sporą lukę i jeszcze jak go blokuje to już w ogóle coś jest nie tak. Popraw temat bo zły jest

matig
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: matig » 05 kwie 2013, 21:08

nie zatrzymałem sie odrazu:/ jakie 200m jechałem... potem dolałem oleju i kawałek przejechałem lecz po ponownym zapaleniu zjechałem na pobocze... czy olej moze isć z dołu ?? nie stracił by kompresji jak by była taka luka ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl