[1.9TDI 1Z] Jak zwiększyć doładowanie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam właśnie też chciałem sobie zrobic takie rezanko cicnieniomierza ale mam problem. Mi sie udało dostać manometr ze skalą do 1,6 bara i myślalem ze taki bedzie lepszy i dokladniejszy, podłaćzylem narazie bez zbiorniczka wyrównawczego to wskazówka troche wariowała ale nie wiem dlaczego cisnienie było max 0,5 bara i dziwne bo pow 3 tys obrotów nie spadało. O co chodzi może cos jest nie tak jutro może zrobie ten zbiornik wyrównawczy i zobacze. Ale czy to mozliwe ze turbo mi pompuje tylko 0,5 bara?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ja masz bajpas przy n75 to możliwe :mrgreen: zamiast zbiornika wsadż sobie zwężkę w wężyk np.igłę lekarską ,ale dość grubą np.jedynke i wskazówka przestanie latać <ok>CartmanDevil pisze:O co chodzi może cos jest nie tak jutro może zrobie ten zbiornik wyrównawczy i zobacze. Ale czy to mozliwe ze turbo mi pompuje tylko 0,5 bara?
-
- Forum Audi 80
Witam dzisiaj właśnie zrobiłem z filtra paliwa z poloneza taki zbiorniczek wyrównawczy i igła przestała tak latać ale muszę powiedzieć ze lekko wychodzi poza 0,5 bara czy to oznacza ze jest źle? Aha mam wężyk wpięty bezpośrednio w kolektor ssący w ten bolec co wystaje. Żadnych bajpasów nie robiłem powiedzcie mi czy to normalne a może źle coś robię? A co do zwężki zamiast zbiorniczka to chodzi o to żeby zmniejszyć w pewnym momencie przekrój?? Np patyczek od lizaka z małą dziurka w środku ?? Czy wywalić zbiorniczek i spróbować ze zwężką czy to zrobi różnice czy będzie to samo? Bo nie wiem co z tym 0,5 bara.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Kontakt:
https://audi80.pl/-audi-80-b4-tdi-ma ... ght=bajpas o widzę że jakiś krajan? :mrgreen: do biłgoraja mam 40 wpadnij jutro to podmienimy n75 i będziesz wiedział czy jest do bani <ok>
-
- Forum Audi 80
nie, wtedy pompuje min (czyli powinno pompować ok 0.6bara) a nie max, jak chcesz żeby pompowało max to wystarczy zdjąć wężyk z gruszki ale nie jest to zdrowe dla turbiny i może wywalić notlaufCartmanDevil pisze: A jak zrobię bajpas to będzie pompować na maxa i wtedy będzie widać czy n75 padł? Dobrze myślę?
-
- Forum Audi 80
Witam byłem wczoraj u gibaj'a i podmieniliśmy N75 i okazało się że to jego wina że nie pompuje ale po założeniu starego zaworu o dziwo zaczął i on działać. Teraz ładnie pompuje 0,9 a chwilami to nawet 1,2 bara :mrgreen: Na razie działa wiec wstrzymam się z kupnem nowego Ale razem z gibaj'em nie możemy dojść co było czy to możliwe ze wtyk mógł nie łączyć dobrze i zawór nie działać i dawać min?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
To znaczy że wcale nie działa tak jak trzeba ,skoro chwilami jest 1,2 bara .Szykuj kasę na nowy :mrgreen: Przy n75 trzeba wziąść pod uwagę fakt że ten elektrozawór ze względu na specyfikę pracy ,czyli ciągłe "klepanie " ,wyklepuje się po jakimś czasie i żadne psikanie wd ,czy innymi wynalazkami ,na nic się zdadzą, bo wyklepuje się część robocza w środku zaworka i przestaje działać tak jak powinien .Przerabiałem temat n75 osobiście zaraz po kupnie auta i pomimo że elektrycznie wydawał sie być sprawny ,to nie działał prawidłowo ,nie pomagały psikania specyfikami i tak musiałem kupić nowy :mrgreen:CartmanDevil pisze:Teraz ładnie pompuje 0,9 a chwilami to nawet 1,2 bara