Zamówiłem nowy zawór n75 u znajomego w sklepie motoryzacyjnym na który musiałem czekać 2 dni. Dzisiaj go odebrałem i nie jestem pewien tego co dostałem. A dokładniej odebrałem coś takiego:
Jak się domyślam numer części jest pod tą naklejką, a powinien to być nr. "028906283". Nie sprawdzę tego.
Mocowanie różni się, po wyszukiwaniu widocznego numeru 7.01805.01.0... W opisach nie dostrzegam silnika 1z tylko jakieś 1.8t czy też inne, nawet wolnossace jednostki...
Cały myk polega na tym że nie mogę go po prostu podmienić bo wiem że zostaną w nim ślady oleju a wtedy nici ze zwrotu.
Czy ktoś może stwierdzić, że to co jest na zdjęciu jest kompatybilne z silnikiem w b4 na pierburgu?
Druga historia dotyczy sztangi w turbinie t15. Chciałem kupić nową, ponoć nie są dostępne. Dowiedziałem się również by szukać jej po nr. 028 145 716 i nie widzę tego w PL a jedynie na e-bay itd...
Jak to z tym jest? Czy dobrze szukam?
Trzecia sprawa, prawdopodobnie odma jest wszystkiemu winna i jestem w trakcie poszukiwania OCT. Jest tego sporo, w różnych cenach a ja nie wiem co jest warto kupic. Sugestie mile widziane.
Cały ten problem z doładowaniem chciałem kiedyś zrobić po kosztach i na używanych częściach. Na dziś dzień mam zupełnie inne podejście, koncepcja się zmieniła a silnik został zbadany od dołu po górę. Docieranie zakończone. Teraz czas na osprzęt. A czasu ostatnio mało, więc zwracam się do was. Pozdrawiam.