[80 1.9 TDi 94'] Kręci, ale nie odpala na zimnym.
[80 1.9 TDi 94'] Kręci, ale nie odpala na zimnym.
Witam. Panowie mam taki problem. Jak samochód postoi przez noc na dworze, to rano nie da rady go odpalić. To znaczy, że rozrusznik kręci, ale samochód nie odpala, po pewnym czasie pada akumulator i koniec. Jak się podpinam kablami rozruchowymi pod samochód sąsiada, to za którymś razem odpala i później już nie ma problemu z odpaleniem jak jest ciepły. Świece sprawdzałem w ten sposób, że dokładałem do nich bezpośrednio kabel z aku i iskrzyły, więc są chyba dobre. Dodam, że od jakiegoś czasu rozrusznik dziwnie kręci, czasami normalnie, a czasami tak jakby "kwiczy" i przeskakuje ? Nie wiem jak to opisać. Filtr paliwa wymieniony 3 dni temu, ropa jest w baku. Macie jakieś sugestie ? To jest drugi samochód, który jest zepsuty i nie mamy czym jeździć ; (. Pozdrawiam.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
po zrobieniu rozrusznika i tak pewnid nie bedzie palil.sprawdz czy paliwo sie nie cofa bo to pewnie jego wina.przy takich temperaturach tdi musi odpalić nawet jak by miał świece padnięte.pewnie masz gdzieś nieszczelność.podociągaj opaski na przewodach i podgrzewacz przy filtrze a jak to bedzie ok to przydala by sie pompka (gruszka) bo moze być pompa nieszczelna.
Dzięki wszystkim za pomoc, będę walczył z tym teraz, według wskazówek ; )
[ Dodano: 2011-11-20, 13:51 ]
Wczoraj mi samochód wkońcu odpalił, dzisiaj postał przez noc i nie odpalił już rano. Podgrzałem świece kilka razy, i zacząłem odpalać, rozrusznik kręcił, próbowało zaskoczyć, ale nie chciało, po chwili akumulator padł, czy to jest normalne, że tak szybko się rozładował ?
[ Dodano: 2011-11-20, 13:51 ]
Wczoraj mi samochód wkońcu odpalił, dzisiaj postał przez noc i nie odpalił już rano. Podgrzałem świece kilka razy, i zacząłem odpalać, rozrusznik kręcił, próbowało zaskoczyć, ale nie chciało, po chwili akumulator padł, czy to jest normalne, że tak szybko się rozładował ?