Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1,9 TDI] nakrętka od Osłony tdi na silniku

ODPOWIEDZ
Kamilek0909
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1,9 TDI] nakrętka od Osłony tdi na silniku

Post autor: Kamilek0909 » 07 lis 2009, 17:49

Drodzy koledzy mam takie małe pytanie w czoraj przy zmiane swiec żarowych spadła mi nakrętka a raczej śrubka od odsłony plastikowej TDI Pomiędzy Silnik a osłone rozrzadu pocztkowo ja widziałem i nawet wyciagałem ale wzieła ze sopreżynowała i uciekła nigdzie ja nie widziałem scholowąłem samochód do warsztatu i to samo mechanik powiedział ze nigdzie jej nie ma :-/ wiec nasuwa mi sie pytanie czy owa śrubka może wpaść w koło albo w pasek od rozrzadu i wszystko rozwalic ? i czy obudowa rozadu od strony silnika dobrze hroni same rolki i pasek pomóżcie mi bardzo prosze w tym momęcie jeżdze samochodem i nic nie słychac aby sie działo
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 16:52 przez Kamilek0909, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 07 lis 2009, 17:58

Na początek popraw temat na regulaminowy bo poleci do kosza. Co do tej śrubki to nie wydaje mi się by mogła tam wpaść bo osłona przed tym zabezpiecza. ;-) Najprawdopodobniej spadła na ziemię, albo na osłonę pod silnikiem jeżeli ją masz... :->

Kamilek0909
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamilek0909 » 08 lis 2009, 22:57

Niki20 pisze:Na początek popraw temat na regulaminowy bo poleci do kosza. Co do tej śrubki to nie wydaje mi się by mogła tam wpaść bo osłona przed tym zabezpiecza. ;-) Najprawdopodobniej spadła na ziemię, albo na osłonę pod silnikiem jeżeli ją masz... :->
Kolego na osłonie jej nie było mechanik tez jej nie widzial nigdzie tak że nie wiem dzisiaj zrobiłem 250km i nic sie nie działo mam nadzieje że dalej nic sie nie bedzie działo dzieki za rade:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl