[1.9TDI 1Z] Pomocy niunie coś boli.
[1.9TDI 1Z] Pomocy niunie coś boli.
no i stało sie wracajac dzisiaj z pracy 300m od domu padła mi bryka, jechałem z 40km/h nagle czuje ze cos szarpie i trzesie. zatrzymałem sie słysze ze cos trzesie i chodzi jak traktor jakby na 3 garach. nie gasiłem tylko dotoczyłem sie pod dom juz te 300m. zgasiłem autko a wiec pod maske, olej czysty, płyn w zbiorniczku jest. pasek rozrzadu cały dobrze napiety.
awiec pruba odpalenia odpalił od razu ale nadal trzesie i chodzi jakby na 3 garach + do tego kopci jakos na biało ciezko okreslić bo ciemno juz było, ale widać był jasny dym wydostający sie z rury wydechowej.
jutro zdejme pokrywe zaworów i sprawdze czy przypadkiem którys zawór sie nie podparł,
ewentualnie co sprawdzic wiecej.?
w wtrysk sterujacy pukałem zadnej zmiany w nastawnik potencjometryczny również jakies opinie na ten temat?
ewentualnie prosze o jakoś instrukcjie jak sprawdzić czy rozrzad jest dobrze ustawiony.
z góry dzieki
awiec pruba odpalenia odpalił od razu ale nadal trzesie i chodzi jakby na 3 garach + do tego kopci jakos na biało ciezko okreslić bo ciemno juz było, ale widać był jasny dym wydostający sie z rury wydechowej.
jutro zdejme pokrywe zaworów i sprawdze czy przypadkiem którys zawór sie nie podparł,
ewentualnie co sprawdzic wiecej.?
w wtrysk sterujacy pukałem zadnej zmiany w nastawnik potencjometryczny również jakies opinie na ten temat?
ewentualnie prosze o jakoś instrukcjie jak sprawdzić czy rozrzad jest dobrze ustawiony.
z góry dzieki
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 20:13 przez wenon, łącznie zmieniany 1 raz.
pukałeś sterujący a reszta wtrysków u mnie był taki sam przypadek dwa razy auto straciło moc pukałem wszystkie wtryski młoteczkiem naprawiło się 2 tygodnie temu kupiłem preparat do paliwa 2 setki na zbiornik za 15 zł smaruje wtryski zwiększa moc i teraz jest ok co do rozrządu zablokuj pompę w okienku na wieńcu powinno być 0.
-
- Forum Audi 80
rozrząd sprawdzony wszystko ok. zero na kole, pompe da sie zablokować, oraz wałek rozrządu również.
w poniedzialek jak dobrze pójdzie adamm sprawdzi vagiem. bedzie wiadomo wiecej moze to regulator kata wtrysku?
ewentualnie cos z którymś zaworem bo kopci na siwo ale po nocy odpalił silniczek bez najmniejszych problemów.
wiec jesli adamm niczego nie znajdzie vagiem pozostanie mi tylko sciagniecie głowicy.
a tu moje pytanko w 1z sa zawory samoregulujace wiec nie trzeba ich puzniej ustawiać?
w poniedzialek jak dobrze pójdzie adamm sprawdzi vagiem. bedzie wiadomo wiecej moze to regulator kata wtrysku?
ewentualnie cos z którymś zaworem bo kopci na siwo ale po nocy odpalił silniczek bez najmniejszych problemów.
wiec jesli adamm niczego nie znajdzie vagiem pozostanie mi tylko sciagniecie głowicy.
a tu moje pytanko w 1z sa zawory samoregulujace wiec nie trzeba ich puzniej ustawiać?
-
- Forum Audi 80