Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 94 AVANT] POMPA VACUM?

ODPOWIEDZ
bogus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI 94 AVANT] POMPA VACUM?

Post autor: bogus » 10 lut 2014, 22:01

Witam, mam pytanie
po raz kolejny ułamałem zaworek w pompie vacum(WYMIANA SKRZYNI I SPRZĘGŁA) a że na jutro potrzebuje samochodu to wziąłem i wyrwałem to co pozostało, do dekla dospawałem I PRZYSPAWAŁEM kawałek rureczki o średnicy wew. 8mm i do tego przykręciłem przewód. Wszystko jest ok hamulce są pedał średni ale ładnie hamuje. Przejechałem się, można powiedzieć dosyć szybko ponieważ do czwartego biegu wpadałem w poślizg-taka pogoda -1, i tu moje pytanie w związku z tym,

przy takiej jeździe zaświeciła mi się kontrolka oleju i zapiszczała, i tak kilka krotnie ale tylko wtedy gdy dawałem dużo gazu aż do uślizgu kół,

czy to może być spowodowane tym, że przerobiłem ten króciec, bo w oryginale jest taki zaworek, a umnie teraz przelotowa rurka

proszę o pomoc, czy tak może zostać czy np. dołożyć do tego zawór jednostronnego przepływu???

Awatar użytkownika
Łukasz1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Łukasz1990 » 10 lut 2014, 22:31

bogus pisze:Przejechałem się, można powiedzieć dosyć szybko ponieważ do czwartego biegu wpadałem w poślizg-taka pogoda -1, i tu moje pytanie w związku z tym,

przy takiej jeździe zaświeciła mi się kontrolka oleju i zapiszczała, i tak kilka krotnie ale tylko wtedy gdy dawałem dużo gazu aż do uślizgu kół,
A sprawdziłeś poziom oleju w silniku :?:

bocian29
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bocian29 » 10 lut 2014, 22:50

Sprawdz przewody przy czujnikach cisnienia oleju

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 11 lut 2014, 07:15

Sparawdź poziom Oleju i uzupełnij go na zimnym silniku chociaż do połowy poziomu lub tego całego zakropkowanego miejsca na bagnecie. Sprawdz tez wsuwki na czujnikach oleju.

bogus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bogus » 12 lut 2014, 21:31

Proszę o zamknięcie tematu, usterka zlokalizowana.

Wsuwka na czujniku się tak zsunęła że nie była do zlokalizowania, poprawiłem styk i jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl