[80 B4 1.9TDI 1Z]Problem z czujnikiem z świec żarowych
[80 B4 1.9TDI 1Z]Problem z czujnikiem z świec żarowych
Witam mam taki problem gdyż mam wyłączony czujnik w silniku świec żarowych i jak odpalam musze troche poczekać żeby mi nagrzał je nawet jak pojade gdzieś i wyłącze silnik i zaraz bede chciał zapalić znów musze czekać na zagrzanie ich a nie od razu zapalić auto.
Jak podłaczyłem czujnik po wcześniejszym rozruchu to jak zapalałem auto to od razu tak jak powinien znikła na stacyjce lampka świec i od razu zapalam auto lecz jak jest zimno to też nie pokazuje ze ich grzeje i po przekręceniu kluczyka auto mi nie chce odpalić.
Więc niestety musze jeżdzić bez tego czujnika i zawsze czekać na zniknięcie tego swiatełka świec żarowych z pulpitu
Jak podłaczyłem czujnik po wcześniejszym rozruchu to jak zapalałem auto to od razu tak jak powinien znikła na stacyjce lampka świec i od razu zapalam auto lecz jak jest zimno to też nie pokazuje ze ich grzeje i po przekręceniu kluczyka auto mi nie chce odpalić.
Więc niestety musze jeżdzić bez tego czujnika i zawsze czekać na zniknięcie tego swiatełka świec żarowych z pulpitu
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 22:28 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
gniazdo - bo to jest czujnik...
żeby go wymienić to musisz wyjąć z boku króćca zawleczkę zabezpieczającą, wyjmiesz wtedy czujnik - powinna też tam być stara uszczelka, założysz nowy czujnik i nową uszczelkę (o ile będzie w komplecie) i ponownie włożysz zawleczkę...
jak zrobisz to szybko, to nawet ćwierć szklanki płynu Ci nie ucieknie
żeby go wymienić to musisz wyjąć z boku króćca zawleczkę zabezpieczającą, wyjmiesz wtedy czujnik - powinna też tam być stara uszczelka, założysz nowy czujnik i nową uszczelkę (o ile będzie w komplecie) i ponownie włożysz zawleczkę...
jak zrobisz to szybko, to nawet ćwierć szklanki płynu Ci nie ucieknie