Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 90 1.9TDI]Problem z odpaleniem z rana audi

specu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: specu » 07 sty 2014, 23:22

Obejrzyj stary filtr czy uszczelka nie została przyklejona przy głowiczce. Kiedyś wkręciłem nowy filtr na starą uszczelkę która została po odkręceniu.

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 08 sty 2014, 00:07

Zasilanie jest i wystarczy, a powrót do baku :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ivanezzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ivanezzz » 16 sty 2014, 21:58

Oczywiście mieliście rację, nieszczelności chyba bylo pare, bo i oring pod podgrzewaczem i chyba przelewówki ale chyba najwieksza byla przez niedokrecenie tego czujnika, co idzie od spodu filtra, szpenio sie nie popisał. Teraz auto ma wyraznie wiecej mocy i lepiej pali, chociaż może to też przez to, że wlalem szuwaks do czyszczenia wtrysków, ale chyba raczej nie to.

[
[ Dodano: 2014-01-22, 11:36 ]
Witam ponownie, no i zrobiło się zimno i pojawił się większy problem z odpaleniem, mimo, że udało mi się usunąć nieszczelności. Jak odpalam na zimno, to słychać, że nie pali na wszystkich cylindrach, dopiero załapuje po chwili, świece mam nowe, jak odpali jest dużo dymu. Myślicie, że to kąt wtrysku? Czy na osprzęcie bosha da się na VAGu odczytać te podstawowe informacje, żeby to poustawiać? Nie wiem jeszcze gdzie z tym jechać, mam taki warsztat, ale boję się, że sobie nie poradzą, a z kolei koło mnie mam Bosha, ale tam pewnie zedrą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl